Rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney

Betyg 3.7 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney

En riktigt lättlagad vegetarisk gryta. Rödbetor, morötter och röda linser ger grytan mycket smak. Och så en annorlunda chutney på gröna ärter, mandel och färsk ingefära till. Blir det något över av chutneyn? Den är grym som grönsaksdipp!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney

Ingredienser

4 portioner

Mandel- och ärtchutney

2 dl sötmandel (gärna skållad och skalad)
200 g frysta gröna ärtor
1 msk färskriven ingefära
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk malen koriander
1 tsk örtsalt
1 krm peppar

Rödbetsgryta

1 gul lök
400 g rödbetor (400 g motsvarar ca 5 -7 st)
400 g morötter (400 g motsvarar ca 3-5 st)
3 dl torkade röda linser
1 l vatten
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk örtsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • En god gryta, men den hade kunnat ha lite mer smak. Jag gjorde om den och tillsatte en grönsaksbuljong, en extra citron och kryddade med koriander (basilika hade också kunnat passa bra). Resultatet blev mycket bättre och mer smakrikt!

    Lisa

  • Det här receptet hade behövt mått i deciliter och antal, inte bara vikt.

    Moa

    Hej Moa! Vi har nu lagt till styck på morötter och rödbetor men de kan ju variera i storlek därför blir det lite svårt att säga exakt antal. Hoppas detta underlättar. Hälsningar Ulrika.

    ICA-köket

  • Gav rätten en 3:a, går bra att göra och är en helt ok bas-veg-gryta. Däremot tycker jag att receptet fattas lite oompf. Lite mer krydda? Själv lade jag till sambal oelek och yoghurt till chutneyn för lite mer smak och sting.

    Sanna

  • Den godaste vegetariska rätt jag ätit!

    Helena

  • Jag tycker att "chutneyn" var übergod!! Men ska nog köpa skalade mandlar nästa gång...

    Ida

  • Nä, detta är ingen hit - gillades inte ens av familjens vegan. Var tvungen att krydda på betydligt mer för att det skulle bli ätligt.

    Anna-greta

  • En god och enkel rätt, men röran är knappast en chutney! Nästa gång tar jag dock gröna linser, de går inte sönder och smakar mer!

    Bryn

Näringsvärde per portion

Energi2288 KJ / 547 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Daal på röda linser med garam masala
    Betyg 4 av 5.267 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat-, curry- och kokoslinser
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vadas
    Betyg 2.8 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linsgryta med spenat och kokosmjölk
    Betyg 4.2 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Indisk röd linsdal – masoor daal
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad