Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat-, curry- och kokoslinser

Krydda dina linser lite extra genom att koka upp dem tillsammans med bland annat tomat, currypaste och kokosmjölk. Servera linserna tillsammans med korv eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken och currypasten ett par minuter.
  2. Tillsätt vatten, fond, kokosmjölk och socker. Låt småputtra i 3-4 minuter.
  3. Skölj linserna noggrant. Lägg ner dem i kastrullen och koka mjuka i ca 12 minuter.
  4. Skär tomaterna i fjärdedelar. Servera till falukorv eller kyckling och lite bröd.

I näringsberäkningen ingår falukorv och vitt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • olja
  • 1 1/2 msk het currypasta
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 liten burk kokosmjölk (à 165 ml)
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2282 kJ / 545 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden