Kvällens middag bjuder på en variant av den klassiska och otroligt omtycka rätten dal. Dal är en indisk linsgryta som i detta fall får otroliga smaker från bland annat kardemumma, curry och kanel. Servera den med ris, krispiga broccolis, spenat och strö slutligen över rostade cashewnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod!!! Ta mindre del vatten 3 dl, tag även i 1 fp krossade tomater. Koka länge än 10 min (15-20 min). Då ”sätter” sig grytan bättre o blir tjockare. Spar inte på kryddorna, tog även i spiskummin.
Anette
2022-10-04Enkel och god curry! Lita på mängden vatten, men koka ned till önskad konsistens. Funkar kanon att laga i stor stekpanna istället.
Ann
2020-06-11Jättegott och enkelt
Cecilia
2020-05-02