Linsgryta med spenat och kokosmjölk

Betyg 4.3 av 5.
64 personer har röstat
13
Linsgryta med spenat och kokosmjölk

Kvällens middag bjuder på en variant av den klassiska och otroligt omtycka rätten dal. Dal är en indisk linsgryta som i detta fall får otroliga smaker från bland annat kardemumma, curry och kanel. Servera den med ris, krispiga broccolis, spenat och strö slutligen över rostade cashewnötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Linsgryta med spenat och kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Linsgryta

1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 tsk chilipulver
1 msk curry
1/2 tsk kardemumma (malen eller mortlad)
1/2 tsk kanel
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
3 dl röda linser (3 dl motsvarar ca 300 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 ml lätt kokosmjölk
salt
peppar
65 g babyspenat

Till servering

200 g broccoli
1 msk olivolja
1 1/2 dl naturella cashewnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Läste tidigare kommentarer och dubblerade kryddorna (lite mer än dubbelt, förutom chili som jag skippade helt pga allergi). Hade även i en burk krossade tomater, spiskummin och limejuice. Och använde fetare kokosmjölk. Smarrigt! Tror att den hade blivit ännu bättre med en riven morot eller två och dubbla mängden spenat. Har du tid - ta hela eller nästan hela mängden väska och koka lite längre. Jag fick hälla på efter hand så det tog ändå fem minuter mer. Bra grundrecept att utgå ifrån!

Vidar

2024-01-20

Bytte en av morötterna till en palsternacka. Grönsaksbuljong till hönsbuljong. Tillsatte 0,5 dl paprikapuré och chiliflakes ca 0,5 tsk.

Frida

2023-10-01

Väldigt god! Ta dubbelt med kryddor om du vill få fart på grytan och balansera med 1 lime skal och juice.

Maria

2023-09-09

Näringsvärde per portion

Energi2873 KJ / 687 kCal
Fett30 g
Salt4.11 g
Kolhydrater74 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Indisk röd linsdal – masoor daal
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsgryta med kokosmjölk och koriander
Betyg 4.6 av 5.
218 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Daal med spenat och syrlig gurka
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat-, curry- och kokoslinser
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dhal med koriander och tomat
Betyg 3.5 av 5.
464 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig linsgryta med limedipp
Betyg 2.8 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga