Linsgryta med spenat och kokosmjölk

46
9
Linsgryta med spenat och kokosmjölk

Kvällens middag bjuder på en variant av den klassiska och otroligt omtycka rätten dal. Dal är en indisk linsgryta som i detta fall får otroliga smaker från bland annat kardemumma, curry och kanel. Servera den med ris, krispiga broccolis, spenat och strö slutligen över rostade cashewnötter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Linsgryta med spenat och kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Linsgryta

1/2
påse salladslök (à 125 g)
1/2 tsk
chilipulver
1 msk
curry
1/2 tsk
kardemumma (malen eller mortlad)
1/2 tsk
kanel
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
3 dl
röda linser (3 dl motsvarar ca 300 g)
5 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
400 ml
lätt kokosmjölk
-
salt
-
peppar
65 g
babyspenat

Till servering

200 g
broccoli
1 msk
olivolja
1 1/2 dl
naturella cashewnötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Ann

2020-06-11

Enkel och god curry! Lita på mängden vatten, men koka ned till önskad konsistens. Funkar kanon att laga i stor stekpanna istället.

Cecilia

2020-05-02

Jättegott och enkelt

Stina

2020-03-23

Jättegott, men ta hälften av vattnet.

Näringsvärde per portion

Energi 2873 KJ / 687 kCal
Fett 30 g
Salt 4.11 g
Kolhydrater 74 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept