Rödbetsbourguignon med potatispuré

Denna vegetariska bourguignon är verkligen smakrik och supergod. Vitlök, rött vin och lagerblad smaksätter huvudrollerna rödbetor, palsternackor och kastanjechampinjoner på ett alldeles perfekt sätt. Ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2025

Ingredienser
4 portioner
Rödbetsbourguignon
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 palsternackor
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
1 msk rapsolja
2 dl rött matlagningsvin
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
2 lagerblad
500 g förkokta rödbetor
200 g kastanjechampinjoner
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
Potatispuré
900 g mandelpotatis eller delikatesspotatis
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
1 förp färsk oregano (à 20 g)
Gör så här
00:05:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2235 KJ / 537 kCal
Fett15 g
Salt3.7 g
Kolhydrater79 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det tog inte 45 minuter att laga denna rätt och inte var det mödan värt heller. 20-minuters god som mest. För söt och för lite protein. Nej Ica, gör om gör rätt. Eller allra helst, stryk denna rätt från matkassen helt.
Jenny
2025-06-17My ass att den här grytan tar 45 minuter! Klocka är nu 20:47 och det är en timma sedan vi lade i de hackade rotsakerna som skulle koka mjuka på ”15 minuter”. Äger du en tryckkokare? Kör. Äger du en kastrull? Kompis, välj ett annat recept om du vill servera middag innan gästerna gått hem…
Charlotte
2025-04-04Supergott!!
Maria
2024-12-21