Risotto med svamp, spenat och tomater

23
2
Risotto med svamp, spenat och tomater

Här är ditt bästa grundrecept på en riktigt krämig risotto med goda smaker av svamp, spenat och tomat. Följ det här receptet och du har alla chanser att lyckas med en perfekt kokt risotto med stor krämighet och det perfekta lilla tuggmotståndet. När du lärt dig grunden är det lätt att variera din risotto med andra smaker.

Risotto med svamp, spenat och tomater

Ingredienser

2 portioner
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
7 1/2 dl svamp- eller grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk olja
2 dl arborio- eller avorioris
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g kastanjechampinjoner
8 körsbärstomater
1 1/2 dl riven parmesan
2 msk smör
salt
nymalen svartpeppar
65 g babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Riv lite parmesanost över risotton.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Anna

2021-10-28

Så gott! Det har blivit en återkommande favorit här hemma

Malin

2021-03-07

Otroligt gott och ENKELT! Perfekt vardagsmat!