Snabb boeuf bourgignon på rödbetor
Gör en grönare och snabbare variant av den klassiska höstgrytan boeuf bourgignon och använd förkokta rödbetor i stället för kött. Smaksätt med syltlök, svamp och bacon, eller välj kapris för en vegetarisk variant. Servera med pepparrotsmajonnäs och rostad potatis.
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 morot
100 g rotselleri
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
2 msk olivolja
250 ml rött matlagningsvin
2 köttbuljongtärningar (eller grönsaksbuljong för vego)
2 msk japansk soja
5 dl vatten
2 lagerblad
500 g förkokta rödbetor
250 g kastanjechampinjoner
140 g tärnat bacon (eller 2 msk kapris för vego, för 4 port)
1/2 dl syltlök
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 kruka persilja
Pepparrotsmajonnäs
2 dl majonnäs
2 msk riven pepparrot
Till servering
4 port rostad eller kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl. potatis.
Energi3552 KJ / 850 kCal
Fett55 g
Salt5.2 g
Kolhydrater67 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Haha
Anna
2024-10-26går den att frysa?
Elisabeth
2024-10-24Så otroligt god! Fyllig, mustig och smakrik. Majonnäs och färskriven pepparrot var en perfekt kombo till grytan. Mums! Denna gör vi definitivt igen!
Camilla
2024-10-07