Snabb boeuf bourgignon på rödbetor

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
6
Snabb boeuf bourgignon på rödbetor

Gör en grönare och snabbare variant av den klassiska höstgrytan boeuf bourgignon och använd förkokta rödbetor i stället för kött. Smaksätt med syltlök, svamp och bacon, eller välj kapris för en vegetarisk variant. Servera med pepparrotsmajonnäs och rostad potatis. 

Snabb boeuf bourgignon på rödbetor

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 morot
100 g rotselleri
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
2 msk olivolja
250 ml rött matlagningsvin
2 köttbuljongtärningar (eller grönsaksbuljong för vego)
2 msk japansk soja
5 dl vatten
2 lagerblad
500 g förkokta rödbetor
250 g kastanjechampinjoner
140 g tärnat bacon (eller 2 msk kapris för vego, för 4 port)
1/2 dl syltlök
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 kruka persilja

Pepparrotsmajonnäs

2 dl majonnäs
2 msk riven pepparrot

Till servering

4 port rostad eller kokt potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Haha

Anna

2024-10-26

går den att frysa?

Elisabeth

2024-10-24

Så otroligt god! Fyllig, mustig och smakrik. Majonnäs och färskriven pepparrot var en perfekt kombo till grytan. Mums! Denna gör vi definitivt igen!

Camilla

2024-10-07

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inkl. potatis.
Energi3552 KJ / 850 kCal
Fett55 g
Salt5.2 g
Kolhydrater67 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Basilikastekta kastanjechampinjoner med vitlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamppasta med rosmarin och rostad rotselleri
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Friterat rispapper med svampröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig höstgryta med svamp och dragon
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampbourguignon med pappardelle och löksallad
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga