Rödbetsbourguignon med mandelpotatispuré

7
0 Klimatsmart
Rödbetsbourguignon med mandelpotatispuré

Denna vegetariska bourguignon är verkligen smakrik och supergod. Vitlök, rött vin och lagerblad smaksätter huvudrollerna rödbetor, palsternackor och kastanjechampinjoner på ett alldeles perfekt sätt. Ät och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Rödbetsbourguignon med mandelpotatispuré

Ingredienser

4 portioner

Rödbetsbourguignon

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 palsternackor
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
1 msk rapsolja
2 dl rött matlagningsvin
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
2 lagerblad
500 g förkokta rödbetor
250 g kastanjechampinjoner
1 msk majsstärkelse

Mandelpotatispuré

900 g mandelpotatis
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
1/2 kruka oregano

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri matlagningsgrädde.

Gör så här

Tips

Koka gärna med två eller tre enbär i grytan (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2031 KJ / 488 kCal
Fett 13 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 73 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden