Färggranna, vegetariska biffar av rödbetor, kikärter, majsstärkelse och ägg smaksätts med spiskummin och serveras med svalkande gurkyoghurt och nykokt bulgur. Den matiga bulguren innehåller även fetaost, salladslök och spenat, som ger fin smakbrytning.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och feta utan laktos.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Behöver mer kryddor
Nina
2023-03-06Gott! Man kan ha i mer ägg och majsstärkelse. Bra recept att göra med rester från grönsaksjuice, tex morötter och rödbetor. Jag tog turkisk yoghurt och hade även i fetaost i röran. Jag mixade både kidneybönor och kikärter så att det blev mer vegetariskt protein i smeten.
Aya
2023-02-08Lite dåligt med smak på biffarna. Mer av alla kryddor tror jag behövs. Ska prova färska rödbetor och inte koka så mycket nästa gång. Mer tuggmotstånd då.
A-c
2021-02-07