Färggranna, vegetariska biffar av rödbetor, kikärter, majsstärkelse och ägg smaksätts med spiskummin och serveras med svalkande gurkyoghurt och nykokt bulgur. Den matiga bulguren innehåller även fetaost, salladslök och spenat, som ger fin smakbrytning.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
42 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och feta utan laktos.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
A-c
2/7/2021Lite dåligt med smak på biffarna. Mer av alla kryddor tror jag behövs. Ska prova färska rödbetor och inte koka så mycket nästa gång. Mer tuggmotstånd då.
Alice
9/21/2020Gott! Jag kokade färska rödbetor så det tog ca 60 min att laga. Tyckte 1/2 gurka räckte
Zakeus
3/1/2020Smeten för biffarna funkar inte, följde receptet men hur länge man än steker så blir biffarna inte fasta. Kanske mer majsmjöl, eller låta de rivna betorna rinna av ett bra tag innan i durkslag
Redaktionen ICAse
3/2/2020Hej Zakeus! Tack för din kommentar, tråkigt att biffarna inte blev bra. Vi har uppdaterat texten med att de ska grovrivas och att man ska krama ur lite vätska ur rödbetorna. Hoppas du vill testa en gång till. Hälsningar Ulrika