Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost
Färggranna, vegetariska biffar av rödbetor, kikärter, majsstärkelse och ägg smaksätts med spiskummin och serveras med svalkande gurkyoghurt och nykokt bulgur. Den matiga bulguren innehåller även fetaost, salladslök och spenat, som ger fin smakbrytning.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Ingredienser
4 portioner
Rödbetsbiffar
380 g kokta kikärtor
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 tsk spiskummin
4 krm salt
1 krm peppar
500 g förkokta rödbetor
1 msk olja
Gurkyoghurt
1 gurka
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
Bulgur
4 port bulgur eller annat gryn
1 tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
150 g fetaost
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2150 KJ / 514 kCal
Fett19 g
Salt2.3 g
Kolhydrater58 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fel av mig! Jag såg dem nu :-)
Aya
2024-06-10Rödbetor saknas i listan över ingredienser
Aya
2024-06-10Gott! Ser fram emot att bjuda vänner på detta!
Monica
2023-05-04