Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost

Betyg 4 av 5.88 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost

Färggranna, vegetariska biffar av rödbetor, kikärter, majsstärkelse och ägg smaksätts med spiskummin och serveras med svalkande gurkyoghurt och nykokt bulgur. Den matiga bulguren innehåller även fetaost, salladslök och spenat, som ger fin smakbrytning.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost

Ingredienser

4 portioner

Rödbetsbiffar

380 g kokta kikärtor
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 tsk spiskummin
4 krm salt
1 krm peppar
500 g förkokta rödbetor
1 msk olja

Gurkyoghurt

1 gurka
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt

Bulgur

4 port bulgur eller annat gryn
1 tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
150 g fetaost
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g babyspenat

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Fel av mig! Jag såg dem nu :-)

    Aya

  • Rödbetor saknas i listan över ingredienser

    Aya

  • Gott! Ser fram emot att bjuda vänner på detta!

    Monica

  • Behöver mer kryddor

    Nina

  • Gott! Man kan ha i mer ägg och majsstärkelse. Bra recept att göra med rester från grönsaksjuice, tex morötter och rödbetor. Jag tog turkisk yoghurt och hade även i fetaost i röran. Jag mixade både kidneybönor och kikärter så att det blev mer vegetariskt protein i smeten.

    Aya

  • Lite dåligt med smak på biffarna. Mer av alla kryddor tror jag behövs. Ska prova färska rödbetor och inte koka så mycket nästa gång. Mer tuggmotstånd då.

    A-c

  • Gott! Jag kokade färska rödbetor så det tog ca 60 min att laga. Tyckte 1/2 gurka räckte

    Alice

  • Smeten för biffarna funkar inte, följde receptet men hur länge man än steker så blir biffarna inte fasta. Kanske mer majsmjöl, eller låta de rivna betorna rinna av ett bra tag innan i durkslag

    Zakeus

    Hej Zakeus! Tack för din kommentar, tråkigt att biffarna inte blev bra. Vi har uppdaterat texten med att de ska grovrivas och att man ska krama ur lite vätska ur rödbetorna. Hoppas du vill testa en gång till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Smaklöst

    Olivia

  • Jag la kikärtor i blöt kvällen innan och koka dom dagen efter. Dessutom kokade jag färska rödbetor som jag blandade med kikärtorna. Smeten blev perfekt och rödbetsbiffarna rekommenderas varmt. Vi kommer göra denna rätt fler gånger.

    Britt

Näringsvärde per portion

Energi2150 KJ / 514 kCal
Fett19 g
Salt2.3 g
Kolhydrater58 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kikärtsgryta med bulgur
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bulgur med kikärter och feta
    Betyg 3.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kikärtswraps med ajvar relish-crème
    Betyg 4.3 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rosa hummus
    Betyg 2.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad