Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost

Färggranna, vegetariska biffar av rödbetor, kikärter, majsstärkelse och ägg smaksätts med spiskummin och serveras med svalkande gurkyoghurt och nykokt bulgur. Den matiga bulguren innehåller även fetaost, salladslök och spenat, som ger fin smakbrytning.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Ingredienser
4 portioner
Rödbetsbiffar
380 g kokta kikärtor
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 tsk spiskummin
4 krm salt
1 krm peppar
500 g förkokta rödbetor
1 msk olja
Gurkyoghurt
1 gurka
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
Bulgur
4 port bulgur eller annat gryn
1 tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
150 g fetaost
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g babyspenat
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2150 KJ / 514 kCal
Fett19 g
Salt2.3 g
Kolhydrater58 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
11 stFel av mig! Jag såg dem nu :-)
Aya
Rödbetor saknas i listan över ingredienser
Aya
Gott! Ser fram emot att bjuda vänner på detta!
Monica
Behöver mer kryddor
Nina
Gott! Man kan ha i mer ägg och majsstärkelse. Bra recept att göra med rester från grönsaksjuice, tex morötter och rödbetor. Jag tog turkisk yoghurt och hade även i fetaost i röran. Jag mixade både kidneybönor och kikärter så att det blev mer vegetariskt protein i smeten.
Aya
Lite dåligt med smak på biffarna. Mer av alla kryddor tror jag behövs. Ska prova färska rödbetor och inte koka så mycket nästa gång. Mer tuggmotstånd då.
A-c
Gott! Jag kokade färska rödbetor så det tog ca 60 min att laga. Tyckte 1/2 gurka räckte
Alice
Smeten för biffarna funkar inte, följde receptet men hur länge man än steker så blir biffarna inte fasta. Kanske mer majsmjöl, eller låta de rivna betorna rinna av ett bra tag innan i durkslag
Zakeus
Hej Zakeus! Tack för din kommentar, tråkigt att biffarna inte blev bra. Vi har uppdaterat texten med att de ska grovrivas och att man ska krama ur lite vätska ur rödbetorna. Hoppas du vill testa en gång till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Smaklöst
Olivia
Jag la kikärtor i blöt kvällen innan och koka dom dagen efter. Dessutom kokade jag färska rödbetor som jag blandade med kikärtorna. Smeten blev perfekt och rödbetsbiffarna rekommenderas varmt. Vi kommer göra denna rätt fler gånger.
Britt