Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade lammkotletter med rödbetshummus och bulgur

Ett snabbt sätt att tillaga en förstklassig rätt. Du grillar de saftiga lammkotletterna och serverar dem med nyttig bulgur och din hemmagjorda mumsiga rödbetshummus.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj kikärterna. Skala och skiva vitlöken.
  2. Mixa kikärter, vitlök, rödbetor, olivolja, tahini och spiskummin till en jämn smet. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
  3. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skala morötterna, dela dem på längden. Ansa vaxbönorna och salladslökarna. Koka morötterna och vaxbönorna i saltat vatten i ca 5 minuter, salladslöken läggs i den sista minuten. Häll av grönsakerna och blanda med bulgurn. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Grilla lammkotletterna 3-4 minuter på varje sida.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kokta kikärter (à 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 kokta rödbetor
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • 4 portioner bulgur
  • 8 knippmorötter
  • 150 g vaxbönor
  • 8 salladslökar
  • 8 dubbla lammkotletter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?