Bulgur med kikärter och feta

16
3
Bulgur med kikärter och feta

Mumsigt tillbehör med vackra färger. Kikärter, fetaost och spenat är några av ingredienserna i denna goda bulgursallad. Kan med fördel förberedas och smakar bäst tillsammans med en kall yoghurtsås.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Bulgur med kikärter och feta

Ingredienser

4 portioner
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 g mager fetaost (max 13% fett)
2 dl mild lättyoghurt
1/2 krm svartpeppar
3 paprikor i olika färger
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1 burk kikärtor (à 400 g)
1 påse färsk spenat (à 150 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd kokt råris i stället för bulgur eller couscous, som båda görs av vete.
Gör mjölkfri: uteslut fetaostsåsen. Bjud i stället en sås av mogen, mixad avokado som späds med lite pressad citron och smaksätts med chili.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Susann

2022-05-31

Tack!!Det blev gott!! Lättlagat!! Stekte även med lite purjolök i gräset! Kan rekommenderas!! Hyfsat fort också!

Elisabet

2021-06-03

Lade till persilja och lite korianderblad. Serverade kall som sallad till grillad kyckling. Jättegott!

Irja

2005-03-01

Jag gjorde rätten med couscous istället för bulgur vilket gick utmärkt. Använde fryst spenat vilket inte var lika lyckat. Annars en fräsch rätt med väldigt god sås ialla fall om man använder 19% äkta grekisk feta och 3% yoghurt.