Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bulgur med kikärter och feta

Mumsigt tillbehör med vackra färger. Kikärter, fetaost och spenat är några av ingredienserna i denna goda bulgursallad. Kan med fördel förberedas och smakar bäst tillsammans med en kall yoghurtsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur i vatten och buljongtärning i ca 10 minuter. Låt det stå att dra ca 5 minuter.
  2. Mosa fetaosten och blanda med lättyoghurt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
  3. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprika och vitlök i smör i en stor stekpanna i några minuter.
  4. Vänd ner fräset i bulgurn.
  5. Låt kikärterna rinna av och värm dem i stekpannan.
  6. Vänd runt spenaten i pannan någon minut och blanda ner allt i bulgurn. Smaksätt med salt och peppar. Servera med såsen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd kokt råris i stället för bulgur eller couscous, som båda görs av vete.
Gör mjölkfri: uteslut fetaostsåsen. Bjud i stället en sås av mogen, mixad avokado som späds med lite pressad citron och smaksätts med chili.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 100 g mager fetaost (max 13% fett)
  • 2 dl mild lättyoghurt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 3 paprikor i olika färger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 påse färsk spenat (à 150 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?