Bulgur med kikärter och feta
Mumsigt tillbehör med vackra färger. Kikärter, fetaost och spenat är några av ingredienserna i denna goda bulgursallad. Kan med fördel förberedas och smakar bäst tillsammans med en kall yoghurtsås.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
4 portioner
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 g mager fetaost (max 13% fett)
2 dl mild lättyoghurt
1/2 krm svartpeppar
3 paprikor i olika färger
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1 burk kikärtor (à 400 g)
1 påse färsk spenat (à 150 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack!!Det blev gott!! Lättlagat!! Stekte även med lite purjolök i gräset! Kan rekommenderas!! Hyfsat fort också!
Susann
2022-05-31Lade till persilja och lite korianderblad. Serverade kall som sallad till grillad kyckling. Jättegott!
Elisabet
2021-06-03Jag gjorde rätten med couscous istället för bulgur vilket gick utmärkt. Använde fryst spenat vilket inte var lika lyckat. Annars en fräsch rätt med väldigt god sås ialla fall om man använder 19% äkta grekisk feta och 3% yoghurt.
Irja
2005-03-01