Mumsigt tillbehör med vackra färger. Kikärter, fetaost och spenat är några av ingredienserna i denna goda bulgursallad. Kan med fördel förberedas och smakar bäst tillsammans med en kall yoghurtsås.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2004
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd kokt råris i stället för bulgur eller couscous, som båda görs av vete.
Gör mjölkfri: uteslut fetaostsåsen. Bjud i stället en sås av mogen, mixad avokado som späds med lite pressad citron och smaksätts med chili.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Susann
2022-05-31Tack!!Det blev gott!! Lättlagat!! Stekte även med lite purjolök i gräset! Kan rekommenderas!! Hyfsat fort också!
Elisabet
2021-06-03Lade till persilja och lite korianderblad. Serverade kall som sallad till grillad kyckling. Jättegott!
Irja
2005-03-01Jag gjorde rätten med couscous istället för bulgur vilket gick utmärkt. Använde fryst spenat vilket inte var lika lyckat. Annars en fräsch rätt med väldigt god sås ialla fall om man använder 19% äkta grekisk feta och 3% yoghurt.