Rödbetsbiffar med gurkyoghurt
Vi äter även med ögonen! Dessa biffar är lika goda att äta som fina att titta på. Med en frisk gurk- och myntayoghurt, en mild bulgursallad med salt fetaost så har du denna veckas favorit serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021
Ingredienser
4 portioner
Rödbetsbiffar
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 tsk spiskummin
4 krm salt
1 krm peppar
500 g förkokta rödbetor
1 msk olja
Gurkyoghurt
1 gurka
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Bulgur
4 port bulgur eller annat gryn
1 grönsaksbuljongtärning
150 g fetaost
250 g tomatmix
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2344 KJ / 560 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tog lite extra spiskummin för att få mer smak och lade till hackad persilja i youghurten.
Lena
2023-08-12Väldigt, väldigt god och otroligt vacker måltid! Detta kommer vi att bjuda vi på vid vår nästa fest! /Katarina & Kent
Katarina
2022-10-25Suveränt gott! Krävs dock lite kockkunskap, blev inte ”ruttna strumpor” hos oss ☺️
Veronika
2022-09-06