Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Rödbetsbiffar med gurkyoghurt

Vi äter även med ögonen! Dessa biffar är lika goda att äta som fina att titta på. Med en frisk gurk- och myntayoghurt, en mild bulgursallad med salt fetaost så har du denna veckas favorit serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200 ̊C.
  2. Rödbetsbiffar: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem till en slät kräm och blanda med ägg, majsstärkelse, spiskummin, salt och peppar.
  3. Riv rödbetorna grovt med ett rivjärn och lägg i ett durkslag och pressa ur vätskan. Blanda rödbetsrivet med bönkrämen och forma till 8 biffar (för 4 port). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Vänd biffarna efter halva tiden.
  4. Gurkyoghurt: Riv gurkan och pressa försiktigt ut lite av vätskan.
  5. Strimla myntan. Blanda den med gurkan och yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men i buljong istället för vatten.
  7. Smula fetaosten och skär tomaterna i halvor.
  8. Blanda nykokt bulgur med fetaost, tomater och spenat.
  9. Servera biffarna till bulgursalladen och gurkyoghurten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
Rödbetsbiffar
  • 380 g kokta cannellinibönor
  • 1 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g förkokta rödbetor
Gurkyoghurt
  • 1 gurka
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl matyoghurt
Bulgur
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g fetaost
  • 250 g tomatmix
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2344 kJ / 560 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer