Rödbetsbiffar med getostcrème
Rödbetsbiffar med getostcrème är en färgklick på tallriken och en fröjd för ögat. Dessa vegobiffar är fullmatade med fiberrika kikärter och robusta rödbetor som kryddats fint med vitlök och rosmarin. En mild getostcrème gjord på den populära osten chévre ger fin smakbrytning.
Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
5 okokta rödbetor (5 rödbetor motsvarar ca 500 g)
2 vitlöksklyftor
2 tsk hackad färsk rosmarin
2 msk majsstärkelse
2 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör eller margarin
150 g chèvre
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl mandelspån
Till servering
potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 669 kCal
Fett33.7 g
Salt2 g
Kolhydrater59.8 g
Protein26.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott , men gjorde små biffar , lättare att steka !
Kerstin
2024-09-17Är det inte fel beskrivning i "för alla". Rätten innehåller ägg men är glutenfri. Dessa är riktigt poppis hos min tonårsdotter som är vegetarian (och övriga familjen). Jag kramar dock inte ut vätskan ur de rivna rödbetorna och tillagar dem i ugnen.
Anette
2023-05-01Hej Anette! Vi ber så mycket om ursäkt för att det hade blivit fel i "för alla" texten. Nu har vi rättat till det. Och kul att höra att ni gillar receptet! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-02Nej, föll inte i smaken här hemma. Ostkrämen var helt okej men rödbetsbiffarna var torra och tradiga. Kan tänka mig att det har med kikärtorna att göra.
Rebecka
2023-03-12