Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

En förtjusande och vacker sommartallrik som kommer att bli din favorit. Den halstrade laxen läggs på en salladsbädd bestående av chèvre, rödbetor och färskpotatis och toppas med en charmig kronärtskockskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner
12 små rödbetor (12 st motsvarar ca 1 kg)
400 g färskpotatis
100 g chèvre (getost)
1 rödlök
1 ask/påse bladspenat (à ca 80 g)
1 msk smör
1 1/2 msk vit balsamvinäger
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
600 g gravad lax i bit

Kronärtskockskräm

1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet citronskal

Till servering

1 lime i klyftor
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2650 KJ / 630 kCal
Fett30 g

Testa liknande recept

Potatissallad med svarta bönor
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pizza med lufttorkad skinka och chèvre
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm sallad på marinerade kronärtskockor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Röra på kronärtskockshjärtan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga