Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm
En förtjusande och vacker sommartallrik som kommer att bli din favorit. Den halstrade laxen läggs på en salladsbädd bestående av chèvre, rödbetor och färskpotatis och toppas med en charmig kronärtskockskräm.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
12 små rödbetor (12 st motsvarar ca 1 kg)
400 g färskpotatis
100 g chèvre (getost)
1 rödlök
1 ask/påse bladspenat (à ca 80 g)
1 msk smör
1 1/2 msk vit balsamvinäger
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
600 g gravad lax i bit
Kronärtskockskräm
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet citronskal
Till servering
1 lime i klyftor
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 630 kCal
Fett30 g
Kommentarer