Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

En förtjusande och vacker sommartallrik som kommer att bli din favorit. Den halstrade laxen läggs på en salladsbädd bestående av chèvre, rödbetor och färskpotatis och toppas med en charmig kronärtskockskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner
12 små rödbetor (12 st motsvarar ca 1 kg)
400 g färskpotatis
100 g chèvre (getost)
1 rödlök
1 ask/påse bladspenat (à ca 80 g)
1 msk smör
1 1/2 msk vit balsamvinäger
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
600 g gravad lax i bit

Kronärtskockskräm

1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet citronskal

Till servering

1 lime i klyftor
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2650 KJ / 630 kCal
Fett30 g

Testa liknande recept

  • Potatissallad med svarta bönor
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chèvrecrème
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Röra på kronärtskockshjärtan
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Enklaste chèvrecremen
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad