Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

En förtjusande och vacker sommartallrik som kommer att bli din favorit. Den halstrade laxen läggs på en salladsbädd bestående av chèvre, rödbetor och färskpotatis och toppas med en charmig kronärtskockskräm.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna. Skala dem när de har svalnat. Dela störe rödbetor i halvor eller kvartar.
  2. Koka potatisen med skal. Låt svalna och dela dem.
  3. Skär chèvren i bitar. Skala löken och skär den i ringar. Blanda ost och lök med potatis och spenat.
  4. Kräm: Mixa kronärtskockorna med övriga ingredienser till en slät kräm.
  5. Slunga runt rödbetorna i smör. Slå på vinäger. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Skär laxen i 4 bitar (för 4 port). Behåll eventuellt skinnet. Halstra den snabbt så att den blir ljummen.
  7. Till servering: Garnera laxen med lime. Strö gärna över flingsalt och svartpeppar. Servera med kronärtskockskrämen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt chèvreosten mot tofu och smöret mot mjölkfritt margarin eller en god olja.

Tips

Om du inte får tag på små steklökar, använd större lökar istället alternativt schalottenlök. Koka då löken några minuter innan du steker den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 små rödbetor (12 st motsvarar ca 1 kg)
  • 400 g färskpotatis
  • 100 g chèvre (getost)
  • 1 rödlök
  • 1 ask/påse bladspenat (à ca 80 g)
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 600 g gravad lax i bit
Kronärtskockskräm
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk finrivet citronskal
Till servering
  • 1 lime i klyftor
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2650 kJ / 630 kCal
Fett: 30 g
Läs mer om näringsvärden