Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

En förtjusande och vacker sommartallrik som kommer att bli din favorit. Den halstrade laxen läggs på en salladsbädd bestående av chèvre, rödbetor och färskpotatis och toppas med en charmig kronärtskockskräm.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Ingredienser
4 portioner
12 små rödbetor (12 st motsvarar ca 1 kg)
400 g färskpotatis
100 g chèvre (getost)
1 rödlök
1 ask/påse bladspenat (à ca 80 g)
1 msk smör
1 1/2 msk vit balsamvinäger
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
600 g gravad lax i bit
Kronärtskockskräm
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet citronskal
Till servering
1 lime i klyftor
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt chèvreosten mot tofu och smöret mot mjölkfritt margarin eller en god olja.
Gör så här
Tips
Om du inte får tag på små steklökar, använd större lökar istället alternativt schalottenlök. Koka då löken några minuter innan du steker den.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 630 kCal
Fett30 g
Kommentarer