Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

En förtjusande och vacker sommartallrik som kommer att bli din favorit. Den halstrade laxen läggs på en salladsbädd bestående av chèvre, rödbetor och färskpotatis och toppas med en charmig kronärtskockskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Halstrad gravlax med chèvresallad, rödbetor och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner
12   små rödbetor (12 st motsvarar ca 1 kg)
400 g  färskpotatis
100 g  chèvre (getost)
1   rödlök
1   ask/påse bladspenat (à ca 80 g)
1 msk  smör
1 1/2 msk  vit balsamvinäger
1 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar
600 g  gravad lax i bit

Kronärtskockskräm

1   burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
2 msk  olivolja
1 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  finrivet citronskal

Till servering

1   lime i klyftor
1/2 tsk  flingsalt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt chèvreosten mot tofu och smöret mot mjölkfritt margarin eller en god olja.

Gör så här

Tips

Om du inte får tag på små steklökar, använd större lökar istället alternativt schalottenlök. Koka då löken några minuter innan du steker den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2650 KJ / 630 kCal
Fett30 g

Testa liknande recept

Sallad med rostade rödbetor och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvresallad
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shawarma på rödbeta och lammstek med getost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm sallad på marinerade kronärtskockor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga