Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Röd paprikasoppa med panzanella

Röd paprikasoppa med panzanella är en ganska avancerad soppa med goda och röda ingredienser. Den italienska salladen panzanella består av vitlök, mozzarella och olivolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök och paprika några min. Tillsätt potatis och chili och låt fräsa med. Tillsätt tomatkross och buljong. Låt grönsakerna sjuda under lock tills de är mjuka, ca 15 min. Mixa soppan slät. Smaka av med honung, salt och peppar.
  2. Panzanella: Blanda alla ingredienser till Panzanellan. Servera soppan med Panzanella och brödkrutonger.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 2 - msk olivolja
  • 1 - st gul lök
  • 1 - st vitlöksklyfta
  • 2 - st röd paprika
  • 2 - st potatisar
  • 1/2 - chili
  • 1 - burk krossade tomater
  • 4 - dl grönsaksbuljong
  • 1 - tsk honung
  • salt och peppar
Panzanella (italiensk sallad)
  • 4 - st tomater
  • 1 - st vitlöksklyfta
  • 1/2 - st gul paprika
  • 1/2 - st röd paprika
  • 50 - g svarta oliver
  • 100 - g mozzarellaost
  • 2 - msk olivolja
  • 1/2 - msk balsamvinäger
  • 1/2 - dl basilika
  • 1/2 - tsk salt
  • 1/2 - krm svartpeppar
Till servering
  • brödkrutonger
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer