Kall tomatsoppa
Kall tomatsoppa är utmärkt som förrätt eller lättare lunch varma dagar. I denna veganska tomatsoppa får de ugnsbakade, söta tomaterna skina och tillsammans med het chili, paprika och vitlök lyfts smakerna till nya höjder.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
400 g röda tomater
1 röd paprika
1/2 röd peppar (chili)
2 skalade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 skivade selleristjälkar
2 msk olivolja
3 - 4 msk sherryvinäger
2 tsk strösocker
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
basilikablad (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta är ju exakt samma recept som den ni kallar "rostad tomatsoppa" men där har ni nästan dubblat mängden ingredienser, vilket verkar vara den korrekta mängden då detta recept blev väldigt lite mat. Varför ändrar ni mängden i ingredienserna mellan två snudd på identiska recept där enda skillnaden är att den ena serveras varm och den andra kall?
Andreas
2021-07-07Smaken var bra men det var väldigt lite mat för 4 personer. Om man ska ha en chans att bli mätt behöver man ta 1,5 x antalet personer som faktiskt ska äta. Så är man 4 behöver man göra soppa för 6
Andreas
2021-07-07Hej Andreas! Vad roligt att du gillade smaken på soppan. Denna kalla soppa har vi räknat som en förrätt eller en lättare lunch därav är det mindre soppa. Det går ju som du skriver bra att öka upp mängderna om man vill att det ska räcka till en middag. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-07-07