Perrellis paprikasoppa

Denna kryddiga och hälsosamma paprikasoppa passar perfekt att ta med sig i termos ut i skogen en skön höstdag. Ingredienser som chili och vitlök ger soppan dess karaktär. Servera soppan kall med lite yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Ingredienser
4 portioner
4 röda paprikor
4 tomater
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1/2 dl vinäger
1/2 dl olivolja
5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
peppar
Tillbehör
1 dl matyoghurt
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi840 KJ / 200 kCal
Fett16 g
Kommentar
Recept? Mixa ett gäng grönsaker... Kan såklart bli en hygglig gazpacho men... Varför ska man kyla den om man inte ens har kokat den och varför termos - alltså för att hålla den kall?! Låter ju genialiskt en "skön höstdag"
Niklas
2025-03-09