Perrellis paprikasoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Perrellis paprikasoppa

Denna kryddiga och hälsosamma paprikasoppa passar perfekt att ta med sig i termos ut i skogen en skön höstdag. Ingredienser som chili och vitlök ger soppan dess karaktär. Servera soppan kall med lite yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur paprikorna och dela dem i mindre bitar. Skär tomaterna i bitar. Kärna ur chilifrukten och skär i bitar. Skala och grovhacka löken. Mixa allt i en matberedare eller med en stavmixer till en jämn massa.
  2. Blanda i vinäger och olja. Späd med buljong till önskad konsistens.
  3. Smaka av med salt och peppar. Kyl soppan och häll upp den i termos. Servera soppan kall med lite yoghurt.

För alla

Fri från gluten, men välj bröd till som passar.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Använd mjölkfritt alternativ till yoghurt och bröd som passar.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och välj bröd som passar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 röda paprikor
  • 4 tomater
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl vinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • salt och peppar
Tillbehör
  • 1 dl matyoghurt
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 840 kJ / 200 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden