Perrellis paprikasoppa

6
0
Perrellis paprikasoppa

Denna kryddiga och hälsosamma paprikasoppa passar perfekt att ta med sig i termos ut i skogen en skön höstdag. Ingredienser som chili och vitlök ger soppan dess karaktär. Servera soppan kall med lite yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Perrellis paprikasoppa

Ingredienser

4 portioner
4 röda paprikor
4 tomater
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1/2 dl vinäger
1/2 dl olivolja
5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt och peppar

Tillbehör

1 dl matyoghurt
bröd

För alla

Fri från gluten, men välj bröd till som passar.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Använd mjölkfritt alternativ till yoghurt och bröd som passar.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och välj bröd som passar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 840 KJ / 200 kCal
Fett 16 g
Läs mer om näringsvärden