Perrellis paprikasoppa

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Perrellis paprikasoppa

Denna kryddiga och hälsosamma paprikasoppa passar perfekt att ta med sig i termos ut i skogen en skön höstdag. Ingredienser som chili och vitlök ger soppan dess karaktär. Servera soppan kall med lite yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Perrellis paprikasoppa

Ingredienser

4 portioner
4   röda paprikor
4   tomater
1   chilifrukt (t ex spansk peppar)
1   vitlöksklyfta
1   gul lök
1/2 dl  vinäger
1/2 dl  olivolja
5 dl  grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt och peppar

Tillbehör

1 dl  matyoghurt
bröd

För alla

Fri från gluten, men välj bröd till som passar.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Använd mjölkfritt alternativ till yoghurt och bröd som passar.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och välj bröd som passar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi840 KJ / 200 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Kall melonsoppa med tomat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastasallad med räkor, lök och ruccola
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Krispig löksallad med feta och mynta
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastasallad med korv och ägg
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Raita med chili
Betyg 2.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga