Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad paprika

Grillad, inlagd paprika finns att köpa på burk. Men det blir tusen gånger godare att rosta röd och gul paprika i ugnen och bjuda som plockmat. Lyxigt resultat för minimal insats!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Dela och kärna ur paprikorna.
  3. Lägg paprikorna skalsidan upp på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med olja.
  4. Ställ mitt i ugnen och rosta/grilla ca 20 minuter tills skalet är svart. Ta ut och låt svalna något.
  5. Dra av skalet. Strö över flingsalt och mal över peppar. Skär i mindre bitar.
  6. Servera som antipasti i receptet Antipasto Misto, strimla i en vitkålssallad eller lägg på pizza.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 137 kJ / 33 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept