En matig och värmande god lins- och potatissoppa smaksatt med citron, morötter och palsternacka. Serveras med nygräddade naanbröd efter en heldag ute i naturen. Byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong och det blir en god vegetarisk middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
21 2011
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt alternativ till matyoghurt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Linda
2022-09-14Mums! Tog lite mer kryddor och sambal än receptet. Citronen lyfter verkligen soppan!
Ann-sofi
2014-03-20Lätt att laga, gott, tog mer Sambal Oelek.
Frida
2012-03-20Jättegod och mättande, citronen blev pricken över i, jag tog dock mer timjan och oregano i eftersom den annars blir lite smaklös.