Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citrondoftande lins- och potatissoppa med naanbröd

En matig och värmande god lins- och potatissoppa smaksatt med citron, morötter och palsternacka. Serveras med nygräddade naanbröd efter en heldag ute i naturen. Byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong och det blir en god vegetarisk middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och rotfrukter i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken.
  2. Fräs potatis, rotfrukter, purjolök och vitlök i oljan ca 5 minuter i en stor kastrull. Skölj linserna och låt dem rinna av. Tillsätt linser, buljong, timjan och oregano i kastrullen. Låt koka under lock 10–12 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
  3. Värm under tiden bröden enligt anvisning på förpackningen. Riv även skalet av citronen och pressa ut 1 msk juice (för 4 port).
  4. Mixa soppan med mixerstav direkt i kastrullen eller i matberedare. Rör ner citronskal, citronjuice och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med en klick matyoghurt och varma naanbröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt alternativ till matyoghurt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Mixa den gärna grovt, det är gott med lite bitar i!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g potatis
  • 3 morötter (à ca 80-125 g)
  • 1 palsternacka (à 100 g)
  • 1 bit rotselleri (à 100 g)
  • 1 bit purjolök (à 50 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl torkade röda linser
  • 1 1/2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 naanbröd
  • 1/2 citron
  • 3/4 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 1 dl matyoghurt (10%) till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2532 kJ / 610 kCal