Rispilaff med kyckling

En risrätt full av smaker! Här kokas riset ihop med kanel, kapris, saffran och smör. Tillsammans med den kryddiga och krämiga kycklingen blir rätten svårslagen!

Ingredienser
4 portioner
1 kyckling (à ca 1,3 kg)
1 citron
1 tsk salt
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
4 tomater
2 msk olja
1/2 tsk gurkmeja
1 msk biryanikrydda
3 dl matyoghurt
Ris
1 msk kapris
3 dl basmatiris
1 msk smör
3 kanelstänger
5 dl vatten
2 krm salt
2 förp saffran (à 1/2 g)
Topping
1 dl hel skalad mandel
1 dl gula russin
Gör så här
00:20:00
00:15:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4147 KJ / 998 kCal
Fett53 g
Salt1.81 g
Kolhydrater74 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Finns Biryanikryddan färdig att köpa?
Jenny
2024-12-07Hej Jenny! Den finns att köpa färdig. Finns den inte i din butik så be handlaren att ta in den. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-09almond and raisins for toppings. what are you trying to cook
Siva sai
2024-09-30Helt underbar mat. Visserligen ökade jag mängd med vitlök o ingefära, även en rejäl dos med finhackad koriander. 1/2 8 hos mig, blir succé.
Michael
2023-10-17