Persisk julkyckling

19
1
Persisk julkyckling

Bjud in orientaliska dofter i julstöket med en fantastiskt god persisk kycklingrätt. I detta recept är det inte bara kycklingen som doftar gott; här får även riset smak av kanel, kapris och saffran. Dessutom toppas kycklingen med en blandning av rostad mandel, russin och granatäppelkärnor.

Skriv ut
Persisk julkyckling

Ingredienser

8 bufféportioner

Kyckling

1
citron
1
hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 2 kg)
2 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
2 msk
granatäpplesirap

Sås

2
gula lökar
3
vitlöksklyftor
1 msk
riven, färsk ingefära
4
tomater
2 msk
olja
0.5 tsk
gurkmeja
2 tsk
sju kryddor
2 dl
vatten
1
hönsbuljongtärning
4 dl
matyoghurt
-
salt och svartpeppar

Ris

1 msk
kapris
3 dl
basmatiris
1 msk
smör
3
kanelstänger
5 dl
vatten
2 krm
salt
2
förp saffran (à 1/2 g)

Topping

1 dl
hel, skalad mandel
1 dl
gula russin
1 dl
granatäppelkärnor
-
persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Lena

9/11/2020

Satsa på en bra ekologisk kyckling. Då blir resultatet underbart.

Näringsvärde per portion

Energi 2555 KJ / 613 kCal
Fett 29 g
Salt 2.97 g
Kolhydrater 43 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept