Persisk julkyckling

21
1
Persisk julkyckling

Bjud in orientaliska dofter i julstöket med en fantastiskt god persisk kycklingrätt. I detta recept är det inte bara kycklingen som doftar gott; här får även riset smak av kanel, kapris och saffran. Dessutom toppas kycklingen med en blandning av rostad mandel, russin och granatäppelkärnor.

Persisk julkyckling

Ingredienser

8 bufféportioner

Kyckling

1 citron
1 hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 2 kg)
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk granatäpplesirap

Sås

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk riven, färsk ingefära
4 tomater
2 msk olja
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk sju kryddor
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
4 dl matyoghurt
salt och svartpeppar

Ris

1 msk kapris
3 dl basmatiris
1 msk smör
3 kanelstänger
5 dl vatten
2 krm salt
2 förp saffran (à 1/2 g)

Topping

1 dl hel, skalad mandel
1 dl gula russin
1 dl granatäppelkärnor
persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Lena

2020-09-11

Satsa på en bra ekologisk kyckling. Då blir resultatet underbart.

Näringsvärde per portion

Energi 2555 KJ / 613 kCal
Fett 29 g
Salt 2.97 g
Kolhydrater 43 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden