Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Dajaj Mahshi – Fylld kyckling

Om du gillar fylld kyckling – testa Dajaj mahshi! Kycklingen fylls med ris och nötfärsblandning, penslas med kryddyoghurt och ugnsbakas ihop med kanelstänger, lagerblad och rosenvatten. Inte helt lätt, men klart värt besväret!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 10 port.

  1. Blanda rissorterna. Skölj riset och lägg det i kallt vatten ca 30 minuter. Låt riset rinna av i en sil och dela det i två lika stora delar.
  2. Skala lökarna, finhacka en lök och dela den andra i fyra klyftor.
  3. Fräs den hackade löken i 1 msk av rapsoljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och 1 msk av 7 kryddor och stek 3-4 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Koka ena hälften av riset i en kastrull med 2 msk av rapsoljan, 1 msk av 7 kryddor och 1/2 tsk salt i 2 1/2 dl vatten ca 10 minuter under lock.
  5. Blanda riset och köttfärsen ordentligt och smaka av med salt. Sätt ugnen på 200˚C.
  6. Fyll kycklingarna med ris- och färsblandningen (spara lite fyllning till uppläggningen). Sy ihop öppningen så att fyllningen stannar kvar.
  7. Blanda 2 msk av rapsoljan med yoghurt, tomatpuré, 1 msk av 7 kryddor, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Pensla yoghurtblandingen på kycklingarna.
  8. Lägg dubbla folieark på en ugnsplåt. Lägg på lökklyftorna, kanelstängerna, lagerbladen, rosenvattnet, vattnet och kycklingarna. Täck kycklingarna med aluminiumfolie så att det blir ett tättslutande paket.
  9. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Sänk temperaturen till 175˚C. Låt kycklingen stå ytterligare 20 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C intill lårbenet.
  10. Koka resten av riset med 1 msk av rapsoljan, 1 msk av 7 kryddor 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar i 3 dl vatten. Koka sakta ca 15 minuter under lock.
  11. Hacka mandeln grovt och rosta den tillsammans med pinjenötterna i en torr stekpanna.
  12. Lägg riset på ett fat, strö på den sparade fyllningen från kycklingen. Lägg på kycklingen och strö på pinjenötterna och mandeln.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt att servera till.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 gula lökar
  • 1 dl rapsolja
  • 500 g nötfärs
  • 3 msk 7 kryddor
  • salt och svartpeppar
  • 3 kycklingar (à 1,3 kg)
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 kanelstänger
  • 2 lagerblad
  • 1/2 dl rosenvatten
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 dl skalad hel mandel
  • 1 dl pinjenötter
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3896 kJ / 932 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer