Dajaj Mahshi – Fylld kyckling

Betyg 3.2 av 5.
108 personer har röstat
0
Dajaj Mahshi – Fylld kyckling

Om du gillar fylld kyckling – testa Dajaj mahshi! Kycklingen fylls med ris och nötfärsblandning, penslas med kryddyoghurt och ugnsbakas ihop med kanelstänger, lagerblad och rosenvatten. Inte helt lätt, men klart värt besväret!

Dajaj Mahshi – Fylld kyckling

Ingredienser

10 portioner
3 dl  rundkornigt ris
3 dl  långkornigt ris
2   gula lökar
1 dl  rapsolja
500 g  nötfärs
3 msk  7 kryddor
salt och svartpeppar
3   kycklingar (à 1,3 kg)
1 dl  matlagningsyoghurt
1/2 dl  tomatpuré
2   kanelstänger
2   lagerblad
1/2 dl  rosenvatten
2 dl  vatten
1 1/2 dl  skalad hel mandel
1 dl  pinjenötter

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt att servera till.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 10 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
108 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3896 KJ / 932 kCal
Fett53 g
Salt1.15 g
Kolhydrater44 g
Protein69 g

Testa liknande recept

Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biryani – Rispilaff med kyckling
Betyg 3.2 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Somrig pavlova med jordgubbar och rosor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maqlobeh – Arabisk risrätt med lammkött
Betyg 3.4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga