Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bakad risotto med sparris

Ett recept på bakad risotto med sparris som gör sig bäst som förrätt, och portionerna är anpassade därefter. Risotton kokas halvklart i kastrull och bakas sedan klart i en ugnfast form på grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sparrisen och skär bort den lite träiga nedre delen, cirka 3 cm. Grilla sparrisarna på het grill tills de fått lite färg runtom. Håll koll, det går snabbt. Salta dem lätt.
  2. Sjud riset försiktigt i vin och vatten i en kastrull på spisen. Det ska bara bli halvklart.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persiljan.
  4. Lägg löken, vitlöken och persiljan i en eldfast form och fräs i oljan direkt i elden eller glöden. Häll i riset efter ett par minuter. Rör om. Lägg locket på grillen, justera värmen till medel och baka risotton tills riset är klart.
  5. Riv över parmesan och servera med sparrisen.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g grön sparris
  • salt
  • 3 dl risottoris (arborio, carnaroli eller liknande)
  • 3 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk olja
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1501 kJ / 358 kCal