Bakad risotto med sparris

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Bakad risotto med sparris

Ett recept på bakad risotto med sparris som gör sig bäst som förrätt, och portionerna är anpassade därefter. Risotton kokas halvklart i kastrull och bakas sedan klart i en ugnfast form på grillen.

Bakad risotto med sparris

Ingredienser

4 portioner
250 g  grön sparris
salt
3 dl  risottoris (arborio, carnaroli eller liknande)
3 dl  vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 dl  vatten
1   liten gul lök
1   vitlöksklyfta
3 msk  hackad persilja
3 msk  olja
parmesan eller annan lagrad hårdost

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanost.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1501 KJ / 358 kCal
Fett15.2 g
Kolhydrater43 g
Protein10.1 g

Testa liknande recept

Bakade bär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helgrillad ananas
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blåmusslor med rostad vitlök
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Röksalt
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarinolja
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga