Chèvregratinerad sparris
Chèvregratinerad sparris är njutbart. Grädde och vin bidrar till succén. Sparris täcks av mjuk chèvreost och krispiga pumpakärnor och gratineras i långpanna i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
4 portioner
500 g grön sparris
1 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
1/2 grönsaksbuljongtärning
200 g chèvre (fransk getost)
1 dl pumpakärnor (eller se Tips)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett30 g
Kommentarer
Jag tyckte det blev riktigt gott. Tog dock bort pumpakärnorna.
Anna
2007-05-15Ja receptet är lite underligt så jag kokade ihop såsen först, då den blev lite tjockare.Men trots chèvre blev den lite tam i smaken.Ska pröva med kyckling buljong nästa gång.
Lottie
2007-04-28Nåt är fel med detta recept, jag följde de och sparrisen smakar inte bra. Jag misstänker att sparrisen först måste kokas och att gräddvinblandningen också ska vara värmd innan allt ska in i ugnen. Sen tror jag att rätten vinner på om sparrisen ligger trångt.
Peter
2007-04-21