Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chèvregratinerad sparris

Chèvregratinerad sparris är njutbart. Grädde och vin bidrar till succén. Sparris täcks av mjuk chèvreost och krispiga pumpakärnor och gratineras i långpanna i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär av den nedersta delen på sparrisen.
  3. Lägg sparrisen i en stor ugnssäker form. Blanda grädde, vin och smulad buljongtärning. Häll det över sparrisen.
  4. Skär osten i 4 skivor (för 4 port). Lägg dem på sparrisen. Strö över pumpakärnor.
  5. Gratinera i övre delen av ugnen i 6-8 minuter. Servera med stekta småpotatisar och stekta körsbärstomater.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat. Ersätt chèvre med tofu eller annat mjölkfritt alternativ.

Tips

Pumpakärnor har en knaprig konsistens och en nötig smak som påminner om valnötter. Det går också bra att ta solroskärnor, pinjekärnor eller hackade valnötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grön sparris
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g chèvre (fransk getost)
  • 1 dl pumpakärnor (eller se Tips)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1550 kJ / 370 kCal
Fett: 30 g
Läs mer om näringsvärden