Chèvregratinerad sparris

2
3
Chèvregratinerad sparris

Chèvregratinerad sparris är njutbart. Grädde och vin bidrar till succén. Sparris täcks av mjuk chèvreost och krispiga pumpakärnor och gratineras i långpanna i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Chèvregratinerad sparris

Ingredienser

4 portioner
500 g grön sparris
1 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
1/2 grönsaksbuljongtärning
200 g chèvre (fransk getost)
1 dl pumpakärnor (eller se Tips)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat. Ersätt chèvre med tofu eller annat mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Tips

Pumpakärnor har en knaprig konsistens och en nötig smak som påminner om valnötter. Det går också bra att ta solroskärnor, pinjekärnor eller hackade valnötter.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Anna

2007-05-15

Jag tyckte det blev riktigt gott. Tog dock bort pumpakärnorna.

Lottie

2007-04-28

Ja receptet är lite underligt så jag kokade ihop såsen först, då den blev lite tjockare.Men trots chèvre blev den lite tam i smaken.Ska pröva med kyckling buljong nästa gång.

Peter

2007-04-21

Nåt är fel med detta recept, jag följde de och sparrisen smakar inte bra. Jag misstänker att sparrisen först måste kokas och att gräddvinblandningen också ska vara värmd innan allt ska in i ugnen. Sen tror jag att rätten vinner på om sparrisen ligger trångt.

Näringsvärde per portion

Energi 1550 KJ / 370 kCal
Fett 30 g
Läs mer om näringsvärden