Chèvregratinerad sparris är njutbart. Grädde och vin bidrar till succén. Sparris täcks av mjuk chèvreost och krispiga pumpakärnor och gratineras i långpanna i ugnen.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2007
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat. Ersätt chèvre med tofu eller annat mjölkfritt alternativ.
Kommentarer
Anna
2007-05-15Jag tyckte det blev riktigt gott. Tog dock bort pumpakärnorna.
Lottie
2007-04-28Ja receptet är lite underligt så jag kokade ihop såsen först, då den blev lite tjockare.Men trots chèvre blev den lite tam i smaken.Ska pröva med kyckling buljong nästa gång.
Peter
2007-04-21Nåt är fel med detta recept, jag följde de och sparrisen smakar inte bra. Jag misstänker att sparrisen först måste kokas och att gräddvinblandningen också ska vara värmd innan allt ska in i ugnen. Sen tror jag att rätten vinner på om sparrisen ligger trångt.