Chèvregratinerad sparris

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
3
Chèvregratinerad sparris

Chèvregratinerad sparris är njutbart. Grädde och vin bidrar till succén. Sparris täcks av mjuk chèvreost och krispiga pumpakärnor och gratineras i långpanna i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Chèvregratinerad sparris

Ingredienser

4 portioner
500 g grön sparris
1 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
1/2 grönsaksbuljongtärning
200 g chèvre (fransk getost)
1 dl pumpakärnor (eller se Tips)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Jag tyckte det blev riktigt gott. Tog dock bort pumpakärnorna.

Anna

2007-05-15

Ja receptet är lite underligt så jag kokade ihop såsen först, då den blev lite tjockare.Men trots chèvre blev den lite tam i smaken.Ska pröva med kyckling buljong nästa gång.

Lottie

2007-04-28

Nåt är fel med detta recept, jag följde de och sparrisen smakar inte bra. Jag misstänker att sparrisen först måste kokas och att gräddvinblandningen också ska vara värmd innan allt ska in i ugnen. Sen tror jag att rätten vinner på om sparrisen ligger trångt.

Peter

2007-04-21

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett30 g

Testa liknande recept

Grillad sparris med pinjenötter & chèvre
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris- och ostpastejer
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Betcarpaccio med chèvre och apelsin
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getosttoast med blåbärssallad och rosmarindressing
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelsallad med frön
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk valnötssallad
Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 15 min att tillaga