Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad sparris med pinjenötter & chèvre

Chévre och rostade pinjenötter är en fantastiskt lyckad kombination, särskilt i kombination med grillad sparris. Ringla en god olivolja över anrättningen. Fantastiskt god som den är eller som tillbehör till en köttbit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt av nedersta biten av sparrisen, som kan vara torr. Pensla med olja och tillaga på grillen eller i grillpannan. Salta och peppra.
  2. Lägg upp på ett fat och strö bitar av getosten över. Toppa med rostade pinjenötter.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild från Falbygdens.

Tips

Om sparrisen mjuknar, skär bort en liten bit och ställ stjälken i kallt vatten en stund.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippe färsk grön sparris
  • 200 g chèvreost
  • 1/2 dl rostade pinjenöt
  • olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer