Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sparris med solrosfrön och parmesan

Ett utmärkt sätt för dig att snabbt göra en grann och uppskattad förrätt eller tillbehör. Den spänstiga sparrisen läggs på ett vacker fat och över ringlar du intensiv olivolja, flingsalt, knapriga solrosfrön och slutligen lyxig parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av den nedersta och torra delen av sparrisen. Förväll sparrisen i en vid kastrull i lättsaltat vatten i 2-4 minuter. Häll av och lägg upp på ett fat.
  2. Ringla över olja. Strö över solrosfrön och hyvlad parmesan och ev lite flingsalt.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 buntar grön sparris (à 250 g)
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • ev flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?