Risotto med kantareller och parmesan

Betyg 4.4 av 5.
85 personer har röstat
6
Risotto med kantareller och parmesan

I mötet mellan risotto och svamp uppstår verklig smakmagi! Det är bara något som säger klick. Välj den sorts svamp skogen eller butiken erbjuder, kantareller eller italienarnas favoritsvamp Karl Johan blir minst lika gott.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Risotto med kantareller och parmesan

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/4 l vatten
4 msk konc kycklingfond
1/2 purjolök
4 msk smör
4 dl risottoris (t ex arborio eller carnaroli)
1 dl vitt vin
ca 500 g färska kantareller
3/4 tsk salt
1 krm peppar
200 g finriven parmesan
färsk timjan till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
85 personer har röstat

Kommentarer

Hur mycket bör man minska på vatten och fond? Halvera?

Johanna

2022-08-22

Ska man koka med eller utan lock?

Johanna

2021-10-02

Toppade med lite stekt grön sparris. Fantastiskt gott!

Inger

2021-05-07

Näringsvärde per portion

Energi2004 KJ / 479 kCal
Fett20 g
Salt7.02 g
Kolhydrater49 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga