Risotto med kantareller och parmesan
I mötet mellan risotto och svamp uppstår verklig smakmagi! Det är bara något som säger klick. Välj den sorts svamp skogen eller butiken erbjuder, kantareller eller italienarnas favoritsvamp Karl Johan blir minst lika gott.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/4 l vatten
4 msk konc kycklingfond
1/2 purjolök
4 msk smör
4 dl risottoris (t ex arborio eller carnaroli)
1 dl vitt vin
ca 500 g färska kantareller
3/4 tsk salt
1 krm peppar
200 g finriven parmesan
färsk timjan till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2004 KJ / 479 kCal
Fett20 g
Salt7.02 g
Kolhydrater49 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur mycket bör man minska på vatten och fond? Halvera?
Johanna
2022-08-22Ska man koka med eller utan lock?
Johanna
2021-10-02Toppade med lite stekt grön sparris. Fantastiskt gott!
Inger
2021-05-07