Risotto med brysselkål

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Risotto med brysselkål

Krämig risotto med stekt brysselkål som ger dig en helt perfekt fyllig och varm risotto. Ett trick att få till en krämig risotto är att röra ofta och låta den koka lugnt. Naturligtvis är parmesanosten också väldigt viktig för att få till den perfekta risotton.

Risotto med brysselkål

Ingredienser

4 portioner
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
10 - 12 dl svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
3 msk olivolja
3 dl risottoris (carnaroli- eller arborioris)
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
500 g brysselkål
2 1/2 dl finriven parmesan
50 g smör
salt
svartpeppar

Till servering

finriven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Krämig o god risotto m alldeles för mycket brysselkål

Elisabeth

2023-11-20

Finns det parmesan utan löpe? Annars är det väl inte en vegetarisk rätt...

Carina

2022-12-29

Näringsvärde per portion

Energi2779 KJ / 665 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostat ris med svamp
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gräddkokt brysselkål med kyckling
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Krämig svamprisotto med bresaola och haricots verts
Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga