Risotto med brysselkål
Krämig risotto med stekt brysselkål som ger dig en helt perfekt fyllig och varm risotto. Ett trick att få till en krämig risotto är att röra ofta och låta den koka lugnt. Naturligtvis är parmesanosten också väldigt viktig för att få till den perfekta risotton.
Ingredienser
4 portioner
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
10 - 12 dl svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
3 msk olivolja
3 dl risottoris (carnaroli- eller arborioris)
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
500 g brysselkål
2 1/2 dl finriven parmesan
50 g smör
salt
svartpeppar
Till servering
finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2779 KJ / 665 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Krämig o god risotto m alldeles för mycket brysselkål
Elisabeth
2023-11-20Finns det parmesan utan löpe? Annars är det väl inte en vegetarisk rätt...
Carina
2022-12-29