Risotto med ramslöksolja

2
0
Risotto med ramslöksolja

En lyckad risotto kräver kärlek och uppmärksamhet, men i slutändan är det alltid värt det! Här serverar vi den med smakrik grön ramslöksolja som tillbehör. Mixa ramslöksblad med olivolja och ringla över den krämiga risotton. Avsluta med extra parmesan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Risotto med ramslöksolja

Ingredienser

4 portioner

Ramslöksolja

1 1/2 dl
olivolja
10
blad ramslök
2 krm
salt

Risotto

4 msk
konc kyckling- eller grönsaksfond
ca 13 dl
vatten
3
schalottenlökar
2 msk
olivolja
4 dl
risottoris (gärna carnaroliris)
2 dl
torrt vitt vin
2 dl
finriven parmesanost
-
svartpeppar

Till servering

blad av ramslök
riven parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Hittar du inte ramslök? Istället för 10 ramslöksblad kan du använda 1 vitlöksklyfta och 30 g färsk spenat.
Blev det risotto över? Gör Arancini – friterade risottobollar.
Ramslöksolja passar även fint att servera på soppa, sallad eller med en bit bröd.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept