Risotto med ramslöksolja

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Risotto med ramslöksolja

En lyckad risotto kräver kärlek och uppmärksamhet, men i slutändan är det alltid värt det! Här serverar vi den med smakrik grön ramslöksolja som tillbehör. Mixa ramslöksblad med olivolja och ringla över den krämiga risotton. Avsluta med extra parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Risotto med ramslöksolja

Ingredienser

4 portioner

Ramslöksolja

1 1/2 dl  olivolja
10   blad ramslök
2 krm  salt

Risotto

4 msk  konc kyckling- eller grönsaksfond
ca 13 dl  vatten
3   schalottenlökar
2 msk  olivolja
4 dl  risottoris (gärna carnaroliris)
2 dl  torrt vitt vin
2 dl  finriven parmesan
svartpeppar

Till servering

blad av ramslök
riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Hittar du inte ramslök? Istället för 10 ramslöksblad kan du använda 1 vitlöksklyfta och 30 g färsk spenat.
Blev det risotto över? Gör Arancini – friterade risottobollar.
Ramslöksolja passar även fint att servera på soppa, sallad eller med en bit bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Risotto milanese
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad risotto med sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med majs, rostade vaxbönor och manchego
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med salsiccia
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig saffransrisotto med räkor
Betyg 4.2 av 5.
64 personer har röstat
Under 60 min att tillaga