Risotto med ramslöksolja
En lyckad risotto kräver kärlek och uppmärksamhet, men i slutändan är det alltid värt det! Här serverar vi den med smakrik grön ramslöksolja som tillbehör. Mixa ramslöksblad med olivolja och ringla över den krämiga risotton. Avsluta med extra parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
4 portioner
Ramslöksolja
1 1/2 dl olivolja
10 blad ramslök
2 krm salt
Risotto
4 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
ca 13 dl vatten
3 schalottenlökar
2 msk olivolja
4 dl risottoris (gärna carnaroliris)
2 dl torrt vitt vin
2 dl finriven parmesan
svartpeppar
Till servering
blad av ramslök
riven parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Tips
Hittar du inte ramslök? Istället för 10 ramslöksblad kan du använda 1 vitlöksklyfta och 30 g färsk spenat.
Blev det risotto över? Gör Arancini – friterade risottobollar.
Ramslöksolja passar även fint att servera på soppa, sallad eller med en bit bröd.
Blev det risotto över? Gör Arancini – friterade risottobollar.
Ramslöksolja passar även fint att servera på soppa, sallad eller med en bit bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer