Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto

6
2
Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto

Höstig kötträtt för värmande hemmakvällar. Rosmarin och vitlökskryddade fläskkotletter steks gyllen i pannan och krämig risotto med kantareller, citron och parmesan. Gör gärna rödvinssky till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012

Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner
150 g kantareller
1 gul lök
1 l vatten
4 msk kycklingfond
2 msk smör eller margarin
3 dl arborioris
1 citron
1 dl parmesanflarn
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
4 fläskkotletter
1 tsk olja
1 tsk rosmarin

För alla

Kontrollera ingredienserna i foden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Ulla

2017-01-08

Brynta kantareller i riset? Så gott det blev.

Malin

2012-09-27

Jättegod höstmiddag! Glöm inte att pressa citron över - verkligen gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2041 KJ / 488 kCal
Fett 13.5 g
Kolhydrater 52.4 g
Protein 37.3 g
Läs mer om näringsvärden