Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
2
Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto

Höstig kötträtt för värmande hemmakvällar. Rosmarin och vitlökskryddade fläskkotletter steks gyllen i pannan och krämig risotto med kantareller, citron och parmesan. Gör gärna rödvinssky till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012

Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner
150 g  kantareller
1   gul lök
1 l  vatten
4 msk  kycklingfond
2 msk  smör eller margarin
3 dl  arborioris
1   citron
1 dl  parmesanflarn
salt och peppar
1   vitlöksklyfta
1/2   kruka persilja
4   fläskkotletter
1 tsk  olja
1 tsk  rosmarin

För alla

Kontrollera ingredienserna i foden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Brynta kantareller i riset? Så gott det blev.

Ulla

2017-01-08

Jättegod höstmiddag! Glöm inte att pressa citron över - verkligen gott!

Malin

2012-09-27

Näringsvärde per portion

Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater52.4 g
Protein37.3 g

Testa liknande recept

Laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med bresaola
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med sojabönor och gremolata
Betyg 4.4 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrisrisotto med halstrad lax
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga