Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto
Höstig kötträtt för värmande hemmakvällar. Rosmarin och vitlökskryddade fläskkotletter steks gyllen i pannan och krämig risotto med kantareller, citron och parmesan. Gör gärna rödvinssky till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012
Ingredienser
4 portioner
150 g kantareller
1 gul lök
1 l vatten
4 msk kycklingfond
2 msk smör eller margarin
3 dl arborioris
1 citron
1 dl parmesanflarn
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
4 fläskkotletter
1 tsk olja
1 tsk rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater52.4 g
Protein37.3 g
Kommentarer
Brynta kantareller i riset? Så gott det blev.
Ulla
2017-01-08Jättegod höstmiddag! Glöm inte att pressa citron över - verkligen gott!
Malin
2012-09-27