Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto

Höstig kötträtt för värmande hemmakvällar. Rosmarin och vitlökskryddade fläskkotletter steks gyllen i pannan och krämig risotto med kantareller, citron och parmesan. Gör gärna rödvinssky till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Koka upp vatten och fond.
  3. Fräs löken i hälften av matfettet i en gryta. Tillsätt riset och fräs tillsammans ca 1 minut.
  4. Tillsätt het buljong i omgångar. Rör om ofta och sänk värmen så att risotton småputtrar i grytan.
  5. Tillsätt buljong tills risotton blivit krämig och riset är mjukt men ändå har en lite hårdare kärna. Det tar ca 20 minuter.
  6. Stek svampen i resten av matfettet. Vänd ner den i risotton när den är klar. Späd eventuellt med mer buljong, risotton ska vara krämig, inte torr.
  7. Dela citronen. Pressa saften ur den ena halvan och skär den andra i fyra klyftor (för 4 port).
  8. Vänd ner parmesan i risotton och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  9. Krossa vitlöksklyftan och finhacka persiljan.
  10. Salta, peppra och stek köttet i oljan ca 3 minuter på varje sida. Tillsätt rosmarin och krossad vitlök i slutet av stekningen.
  11. Servera kotletterna med risotton. Toppa med persilja och servera med citronklyftor. 

För alla

Kontrollera ingredienserna i foden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 l vatten
  • 4 msk kycklingfond
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl arborioris
  • 1 citron
  • 1 dl parmesanflarn
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2041 kJ / 488 kCal