Kantarelltoast
Kantarelltoast är en riktig klassiker. Gör en perfekt krämig svampröra med kantareller, lite lök och grädde. Stek därefter brödet krispigt och toppa med kantarellröran och toasten är klar att njutas av.
Ingredienser
2 portioner
250 g kantareller (ca 8 dl)
1 msk färsk persilja
2 bananschalottenlökar
4 msk smör
salt
svartpeppar
1 dl vispgrädde (40%)
2 skivor formfranska
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättnigsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2056 KJ / 491 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein6 g
Kommentarer
Det blev toppen även fast jag bara hade smör och vispgrädde men inte lök. Rostade bröd och smörade med Bregott.
Anita
2024-08-26"Magiskt gott!", var min mans utlåtande och jag kan bara hålla med. Supergott! Jag rostade brödet och smörade med Bregott (vilket kanske inte behövs, då kantarellröran ät fet i sig, men det är ju gott😘).
Pernilla
2024-08-18Supergott!
Jessica
2023-09-23