Kantarelltoast

Betyg 4.7 av 5.
58 personer har röstat
13
Kantarelltoast

Kantarelltoast är en riktig klassiker. Gör en perfekt krämig svampröra med kantareller, lite lök och grädde. Stek därefter brödet krispigt och toppa med kantarellröran och toasten är klar att njutas av.

Kantarelltoast

Ingredienser

2 portioner
250 g kantareller (ca 8 dl)
1 msk färsk persilja
2 bananschalottenlökar
4 msk smör
salt
svartpeppar
1 dl vispgrädde (40%)
2 skivor formfranska

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Mkt gott!

Jonas

2024-09-20

Det blev toppen även fast jag bara hade smör och vispgrädde men inte lök. Rostade bröd och smörade med Bregott.

Anita

2024-08-26

"Magiskt gott!", var min mans utlåtande och jag kan bara hålla med. Supergott! Jag rostade brödet och smörade med Bregott (vilket kanske inte behövs, då kantarellröran ät fet i sig, men det är ju gott😘).

Pernilla

2024-08-18

Näringsvärde per portion

Energi2056 KJ / 491 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med kantareller och balsamvinäger
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kantarellpasta med parmesan
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherat ägg med dragongrädde och kantareller
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklade kantareller med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga