Risonisallad med tomatpesto och charkbricka
En pastasallad passar utmärkt som picknickmat. Enkel att ta med och smidig att göra. Här gjord på härlig risoni, smaksatt med oliver, kronärtskockor och pesto calabrese. En röd pesto gjord på paprika och tomat. Till salladen serveras med fördel en charkbricka och rågbrödssnacks med färskost.
Ingredienser
4 portioner
4 dl risonipasta
130 g pesto (gärna calabrese)
200 g strimlad grillad paprika
300 g oliver (gärna kalamon)
290 g marinerade kronärtskockor
salt
peppar
250 g miniplommontomater
65 g rucola
100 g rökt skinka (gärna vindelnrökt)
140 g salami (gärna rosettesalami)
120 g prosciutto crudo
125 g färskost (gärna vitlök och örter)
130 g snacks av rågbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3745 KJ / 894 kCal
Fett47 g
Salt5 g
Kolhydrater76 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Är det 4 dl kokt eller okokt risoni?
Jeny
2019-11-04Hej Jeny! Det är 4 dl okokt risoni. Lycka till med din risonipastasallad. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-11-04