Risonisallad med tomatpesto och charkbricka

4
1
Risonisallad med tomatpesto och charkbricka

En pastasallad passar utmärkt som picknickmat. Enkel att ta med och smidig att göra. Här gjord på härlig risoni, smaksatt med oliver, kronärtskockor och pesto calabrese. En röd pesto gjord på paprika och tomat. Till salladen serveras med fördel en charkbricka och rågbrödssnacks med färskost.

Skriv ut
Risonisallad med tomatpesto och charkbricka

Ingredienser

4 portioner
4 dl
risonipasta
130 g
pesto (gärna calabrese)
200 g
strimlad grillad paprika
300 g
oliver (gärna kalamon)
290 g
marinerade kronärtskockor
-
salt
-
peppar
250 g
miniplommontomater
65 g
rucola
100 g
rökt skinka (gärna vindelnrökt)
140 g
salami (gärna rosettesalami)
120 g
prosciutto crudo
125 g
färskost (gärna vitlök och örter)
130 g
snacks av rågbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston och brödet.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Jeny

11/4/2019

Är det 4 dl kokt eller okokt risoni?

Redaktionen ICAse

11/4/2019

Hej Jeny! Det är 4 dl okokt risoni. Lycka till med din risonipastasallad. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3745 KJ / 894 kCal
Fett 47 g
Salt 5 g
Kolhydrater 76 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept