Risonisallad med tomatpesto och charkbricka

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
1
Risonisallad med tomatpesto och charkbricka

En pastasallad passar utmärkt som picknickmat. Enkel att ta med och smidig att göra. Här gjord på härlig risoni, smaksatt med oliver, kronärtskockor och pesto calabrese. En röd pesto gjord på paprika och tomat. Till salladen serveras med fördel en charkbricka och rågbrödssnacks med färskost.

Risonisallad med tomatpesto och charkbricka

Ingredienser

4 portioner
4 dl  risonipasta
130 g  pesto (gärna calabrese)
200 g  strimlad grillad paprika
300 g  oliver (gärna kalamon)
290 g  marinerade kronärtskockor
salt
peppar
250 g  miniplommontomater
65 g  rucola
100 g  rökt skinka (gärna vindelnrökt)
140 g  salami (gärna rosettesalami)
120 g  prosciutto crudo
125 g  färskost (gärna vitlök och örter)
130 g  snacks av rågbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston och brödet.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Är det 4 dl kokt eller okokt risoni?

Jeny

2019-11-04

Hej Jeny! Det är 4 dl okokt risoni. Lycka till med din risonipastasallad. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2019-11-04

Näringsvärde per portion

Energi3745 KJ / 894 kCal
Fett47 g
Salt5 g
Kolhydrater76 g
Protein38 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chilikokta kronärtskockshalvor med tomat
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risonipasta med svamp och prosciutto
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskocka
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kronärtskocksdip
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad fisk med kapris och kronärtskocka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pinxos med kronärtskockscrème
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga