Risonipasta med svamp och prosciutto
Risonipasta med svamp och prosciutto är en charmant och väldigt god pastasallad. Vitlök, broccoli och persilja är mycket trivsamt till pastan. En bit bröd passar bra till.
Ingredienser
4 portioner
3 dl risonipasta
200 g färska eller djupfrysta broccolibuketter
200 g svamp (champinjoner, skogschampinjoner, portobello eller egen svamp från skogen)
1 gul lök
3 msk matfett
salt
peppar
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl olivolja
Till servering
prosciutto
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En av mina favoriter!! Men ta bara 1,5 msk vinäger. Gott med mozzarella till också.
Susanna
2007-09-13Kanongod sallad! Ökade vitlöken och minskade vinägern. En sallad man kan ha till det mesta.
Yonnah
2007-08-01