Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Risonipasta med svamp och prosciutto

Risonipasta med svamp och prosciutto är en charmant och väldigt god pastasallad. Vitlök, broccoli och persilja är mycket trivsamt till pastan. En bit bröd passar bra till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonipastan enligt förpackningens anvisning. Lägg i broccolibuketterna i kastrullen när 3 minuter av koktiden återstår. Häll av i ett durkslag och spola kallt.
  2. Putsa och skiva svampen. Skala och finhacka löken. Stek svampen i en het stekpanna i matfettet, tillsätt löken i slutet och krydda med salt och peppar.
  3. Skölj, plocka och hacka persiljan. Skala och pressa vitlöksklyftan i en bunke, tillsätt vitvinsvinäger, persilja, senap och olivolja. Vispa ihop dressingen och smaksätt med salt och peppar.
  4. Blanda risonipastan, broccoli, svamp och dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera pastasalladen med prosciutto och bröd.

För alla

Gör glutenfri: byt ut risonipastan mot ris och välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl risonipasta
  • 200 g färska eller djupfrysta broccolibuketter
  • 200 g svamp (champinjoner, skogschampinjoner, portobello eller egen svamp från skogen)
  • 1 gul lök
  • 3 msk matfett
  • salt och peppar
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
Till servering
  • prosciutto
  • bröd
Lägg till i inköpslistan