Risonipasta med svamp och prosciutto

4
2
Risonipasta med svamp och prosciutto

Risonipasta med svamp och prosciutto är en charmant och väldigt god pastasallad. Vitlök, broccoli och persilja är mycket trivsamt till pastan. En bit bröd passar bra till.

Risonipasta med svamp och prosciutto

Ingredienser

4 portioner
3 dl risonipasta
200 g färska eller djupfrysta broccolibuketter
200 g svamp (champinjoner, skogschampinjoner, portobello eller egen svamp från skogen)
1 gul lök
3 msk matfett
salt och peppar
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl olivolja

Till servering

prosciutto
bröd

För alla

Gör glutenfri: byt ut risonipastan mot ris och välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Susanna

2007-09-13

En av mina favoriter!! Men ta bara 1,5 msk vinäger. Gott med mozzarella till också.

Yonnah

2007-08-01

Kanongod sallad! Ökade vitlöken och minskade vinägern. En sallad man kan ha till det mesta.