Krämig risoni med stekt kotlett

12
1
Krämig risoni med stekt kotlett

Att laga på risoni är inte bara enkelt, utan den fungerar även bra som bas i matlagningen! Den kokta risonin blandas med crème fraiche, mjölk, ost, basilika och tomater, och detta serveras sedan ihop med de salta kotletterna. Mums säger vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Krämig risoni med stekt kotlett

Ingredienser

4 portioner

Risoni

4 dl
risonipasta
1
kycklingbuljongtärning
30 g
färsk basilika
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
2 dl
crème fraiche
1/2 dl
mjölk
1 1/2 dl
riven ost (gärna Folke)

Kotlett

4
fläskkotletter
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche, mjölk och ost till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek med en krossad vitlöksklyfta och lite rosmarin när du steker kotletterna.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Charlotta

2020-02-11

Är det meningen att man ska ha i 4dl risoni i 1 liter vatten?

Redaktionen ICAse

2020-02-14

Hej Charlotta! Ja, om det står 1 liter på risoniförpackningen. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2984 KJ / 714 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept