Krämig risoni med stekt kotlett
Att laga på risoni är inte bara enkelt, utan den fungerar även bra som bas i matlagningen! Den kokta risonin blandas med crème fraiche, mjölk, ost, basilika och tomater, och detta serveras sedan ihop med de salta kotletterna. Mums säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019
Ingredienser
Risoni
Kotlett
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche, mjölk och ost till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt. Fick inte till det där med mängderna risoni och vatten, på paketet stod mängden i gram men det blev ok. Bytte köttbuljong mot en grönsaksbuljong så att det blev vegetariskt och körde grönsaksbiffar till.
Yasmin
2022-07-12Är det meningen att man ska ha i 4dl risoni i 1 liter vatten?
Charlotta
2020-02-11Hej Charlotta! Ja, om det står 1 liter på risoniförpackningen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-14