Krämig risoni med stekt kotlett
Att laga på risoni är inte bara enkelt, utan den fungerar även bra som bas i matlagningen! Den kokta risonin blandas med crème fraiche, mjölk, ost, basilika och tomater, och detta serveras sedan ihop med de salta kotletterna. Mums säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019
Ingredienser
4 portioner
Risoni
4 dl risonipasta
1 kycklingbuljongtärning
30 g färsk basilika
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost (gärna Folke)
Kotlett
4 fläskkotletter
1 tsk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2984 KJ / 714 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt. Fick inte till det där med mängderna risoni och vatten, på paketet stod mängden i gram men det blev ok. Bytte köttbuljong mot en grönsaksbuljong så att det blev vegetariskt och körde grönsaksbiffar till.
Yasmin
2022-07-12Är det meningen att man ska ha i 4dl risoni i 1 liter vatten?
Charlotta
2020-02-11Hej Charlotta! Ja, om det står 1 liter på risoniförpackningen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-14