UNDER 45 MIN | Medel

Krämig risoni med stekt kotlett

Att laga på risoni är inte bara enkelt, utan den fungerar även bra som bas i matlagningen! Den kokta risonin blandas med crème fraiche, mjölk, ost, basilika och tomater, och detta serveras sedan ihop med de salta kotletterna. Mums säger vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risoni: Koka upp vatten enligt anvisningen på förpackningen med buljongtärningen. Koka risonin i 11 minuter.
  2. Hacka basilikan och skär tomaterna i tunna klyftor.
  3. Kotlett: Stek kotletterna i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.  Krydda med salt och peppar.
  4. Risoni: Häll av risonin i en sil. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm crème fraiche och mjölk. Rör ner ost, risoni, basilika och tomater. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kotletterna med risonin.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche, mjölk och ost till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Stek med en krossad vitlöksklyfta och lite rosmarin när du steker kotletterna.

Ingredienser

Portioner: 4
Risoni
  • 4 dl risonipasta
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 30 g färsk basilika
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost (gärna Folke)
Kotlett
  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2984 kJ / 714 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept