Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostas med krämig risonisallad och sparris

Här är ett välsmakande recept på rostas med krämig risonisallad och sparris. Det krämiga står paprikapesto för och tillsammans med tomatklyftor, hackad persilja och nykokt sparris blir risonisalladen komplett. Servera denna läckra sallad med saftig och mör rostas.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risoni: Koka upp och salta pastavattnet. Koka risonin 11 minuter.
  2. Ansa och skiva sparrisen. Koka den med pastan när det återstår 2 minuter av koktiden. 
  3. Hacka persiljan. Skär tomaterna i klyftor.
  4. Rostas: Bryn köttet på båda sidorna i smöret i en stekpanna. Sänk värmen och krydda med timjan, salt och peppar. Stek ca 5 minuter och vänd då och då.
  5. Risoni: Häll av vattnet från risonin och sparrisen och häll tillbaka den i kastrullen. Rör i paprikapeston, persiljan och tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skiva upp köttet och servera med risoni.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot kokt ris eller quinoa.
Gör äggfri: byt ut risonin mot kokt ris eller quinoa. Läs noga innehållsförteckningen på peston.

Ingredienser

Portioner: 4
Risoni
  • 4 dl risonipasta
  • 250 g grön sparris
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 tomater
  • 130 g paprikapesto
Rostas
  • ca 600 g rostas i skivor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2357 kJ / 563 kCal