Fiskspett med apelsinfänkål och risonisallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fiskspett med apelsinfänkål och risonisallad

Eleganta fiskspett av laxfilé eller abborrfilé som du serverar tillsammans med apelsinsmakande fänkål och en förträfflig sallad av risoni, rödlök och tomater. En fräsch och välsmakande fiskrätt som passar perfekt en solig semesterdag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i kuber och trä upp dem på spätten. Lägg spetten på en tallrik och rulla dem i oljan med salt och peppar.
  2. Fänkål: Skär fänkålen i 2 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i apelsinjuice, olivolja, stjärnanis och peppar. Lyft upp skivorna och grilla dem samtidigt med fiskspetten, 3-4 min på var sida.
  3. Skär citronerna i halvor och grilla dem.
  4. Sallad: Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skala och klyfta rödlök, tärna eller halvera tomaterna. Skär basilikan grovt och blanda med grönsaker och risoni. Häll på olivoljan och vänd försiktigt ihop. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé eller aborrfilé
  • 4 blötlagda grillspett
  • 1 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Fänkål
  • 1 fänkål
  • 1 dl apelsinjuice (utspädd)
  • 1 msk olivolja
  • 3 stjärnanis
  • 1 krm peppar
  • 2 citroner
Sallad
  • 4 portioner risonipasta
  • 1 rödlök
  • 2 tomater eller cocktailtomater (2 tomater motsvarar 12 cocktailtomater)
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info