Risoni med vitlöks- och persiljestekt kyckling

21
0
Risoni med vitlöks- och persiljestekt kyckling

Hur låter en krämig risoni med smak av tomat och kronärtskocka? Inte så pjåkigt va! Dessutom äter du det tillsammans med vitlöks- och persiljestekt kyckling samt toppar med lite mâchesallad. En vardagsmiddag som slår det mesta helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Risoni med vitlöks- och persiljestekt kyckling

Ingredienser

4 portioner

Risoni

1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1 rödlök
olja (från kronärtskockorna)
1 tsk timjan
3 dl risoni
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten

Kyckling

4 snabbfiléer av kyckling
olja (från kronärtskockorna)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
65 g mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1950 KJ / 464 kCal
Fett 9 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept