Risoni med vitlöks- och persiljestekt kyckling
Hur låter en krämig risoni med smak av tomat och kronärtskocka? Inte så pjåkigt va! Dessutom äter du det tillsammans med vitlöks- och persiljestekt kyckling samt toppar med lite mâchesallad. En vardagsmiddag som slår det mesta helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021
Ingredienser
4 portioner
Risoni
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1 rödlök
olja (från kronärtskockorna)
1 tsk timjan
3 dl risoni
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
Kyckling
4 snabbfiléer av kyckling
olja (från kronärtskockorna)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1950 KJ / 464 kCal
Fett9 g
Salt2.5 g
Kolhydrater51 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Barnen gillade receptet 👍🏻
Ana
2022-03-16Som vanligt dubblade jag kryddningen och därmed blev rätten en riktig fullträff.
Johann
2022-03-03