Pestofylld kycklingfilé med tomatrisoni

Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
3Klimatsmart
Pestofylld kycklingfilé med tomatrisoni

En måltid på pestofylld kycklingfilé med tomatrisoni, en rätt de flesta uppskattar. Kycklingen reder sig självt i ugnen. Då finns det tid att förbereda tomatrisonin där sockerärtorna vänds i mot slutet och blir härligt krispiga. Ta ut kycklingen och servera med risonin och en sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015

Pestofylld kycklingfilé med tomatrisoni

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
salt
peppar
1/2 dl pesto

Tomatrisoni

3 dl risoni (välj gärna fullkornspasta)
5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)

Sallad

1 rödlök
1 tsk vitvinsvinäger
1 isbergssallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Gott , gjorde kycklingen på stekjärnet, och bytte till vanligt ris .

Liselott

2021-11-18

Räcker det verkligen med 15 min för lyckligen? Känns som väldigt kort tid

Nina

2020-06-21

Hej Nina! Tack för din fråga. Vi har nu uppdaterat texten med att kycklingen ska lagas i ugnen i 15 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72°C. Kycklingfiléerna kan vara olika tjocka och du har helt rätt att det kan ta längre tid än 15 minuter om filéerna är tjocka. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-22

Vad är tanken med körsbärstomaterna?!

Johan

2020-01-19

Hej Johan! Tomaterna ska kokas tillsammans med risonin och buljongen i steg 3. Lycka till Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-01-21

Näringsvärde per portion

Energi2068 KJ / 493 kCal
Fett10 g
Salt2.86 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tomat- och timjanrisoni med kyckling och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan
Betyg 4 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minestronesoppa med ärtor
Betyg 3.1 av 5.
88 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minestrone med pancetta och pesto
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med ört-och citronrisotto
Betyg 3.2 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödgrön risonisallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga