Pestofylld kycklingfilé med tomatrisoni
En måltid på pestofylld kycklingfilé med tomatrisoni, en rätt de flesta uppskattar. Kycklingen reder sig självt i ugnen. Då finns det tid att förbereda tomatrisonin där sockerärtorna vänds i mot slutet och blir härligt krispiga. Ta ut kycklingen och servera med risonin och en sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
salt
peppar
1/2 dl pesto
Tomatrisoni
3 dl risoni (välj gärna fullkornspasta)
5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
Sallad
1 rödlök
1 tsk vitvinsvinäger
1 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2068 KJ / 493 kCal
Fett10 g
Salt2.86 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott , gjorde kycklingen på stekjärnet, och bytte till vanligt ris .
Liselott
2021-11-18Räcker det verkligen med 15 min för lyckligen? Känns som väldigt kort tid
Nina
2020-06-21Hej Nina! Tack för din fråga. Vi har nu uppdaterat texten med att kycklingen ska lagas i ugnen i 15 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72°C. Kycklingfiléerna kan vara olika tjocka och du har helt rätt att det kan ta längre tid än 15 minuter om filéerna är tjocka. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-22Vad är tanken med körsbärstomaterna?!
Johan
2020-01-19Hej Johan! Tomaterna ska kokas tillsammans med risonin och buljongen i steg 3. Lycka till Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-21