Svamprisoni med tomatsallad

Betyg 1.9 av 5.
32 personer har röstat
16Klimatsmart
Svamprisoni med tomatsallad

Nästan som risotto fast på pasta istället för ris! Men du behöver inte koka pastan med vin, det räcker med vatten. Blanda risonin med lök- och svampfräs, bönor och riven ost samt svampcréme smaksatt med tryffel som gör att det blir en smakexplosion du kommer att minnas. Servera med en tomatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Svamprisoni med tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
250 g miniplommontomater
1/2 förp färsk basilika
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar

Svamprisoni

4 dl risoni
380 g kokta cannellinibönor
250 g champinjoner
1 gul lök
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl svampcrème (gärna med tryffel)
2 dl kokspad från pastan
1/2 påse riven ost (à 150 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.9 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Varken gott eller visuellt tilltalande. Jag undrar på riktigt om personen som kommit på receptet själv testat detta!

Maria

2021-04-05

Fullkomligt oätbart, jag är en allätare vanligtvis och kastar ALDRIG mat, utan tömmer alltid tallriken. Med detta sagt, och till min stora förvåning - trots att jag kämpade och dränkte skiten i en stark sås som jag trodde skulle täcka detta första-april-skämt till maträtt så gick det verkligen inte att få ner, fyra matlådor som blev över är bara att slänga, detta rekommenderar jag inte någon levande varelse att äta om det inte handlar om liv och död.

Pontus

2021-04-01

Detta lagar vi aldrig igen!

Jenny

2021-04-01

Näringsvärde per portion

Energi2453 KJ / 580 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater86 g
Protein23 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svamppasta med mozzarella och tomat
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödvinsbräserad griskind med champinjoner
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risonirisotto med champinjoner och sojabönor
Betyg 3.5 av 5.
272 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärslimpa med risonisallad och fetaostkräm
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med bön- och svampsås
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga