Svamprisoni med tomatsallad
Nästan som risotto fast på pasta istället för ris! Men du behöver inte koka pastan med vin, det räcker med vatten. Blanda risonin med lök- och svampfräs, bönor och riven ost samt svampcréme smaksatt med tryffel som gör att det blir en smakexplosion du kommer att minnas. Servera med en tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
Ingredienser
4 portioner
250 g miniplommontomater
1/2 förp färsk basilika
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Svamprisoni
4 dl risoni
380 g kokta cannellinibönor
250 g champinjoner
1 gul lök
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl svampcrème (gärna med tryffel)
2 dl kokspad från pastan
1/2 påse riven ost (à 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 580 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater86 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varken gott eller visuellt tilltalande. Jag undrar på riktigt om personen som kommit på receptet själv testat detta!
Maria
2021-04-05Fullkomligt oätbart, jag är en allätare vanligtvis och kastar ALDRIG mat, utan tömmer alltid tallriken. Med detta sagt, och till min stora förvåning - trots att jag kämpade och dränkte skiten i en stark sås som jag trodde skulle täcka detta första-april-skämt till maträtt så gick det verkligen inte att få ner, fyra matlådor som blev över är bara att slänga, detta rekommenderar jag inte någon levande varelse att äta om det inte handlar om liv och död.
Pontus
2021-04-01Detta lagar vi aldrig igen!
Jenny
2021-04-01