Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Risoni-otto med torkad svamp

Risoni-otto med torkad svamp är en enkel, lättlagad och lite lyxig vardagsrätt. Kul med en annorlunda pasta! Mycket gott att toppa med vildmarkschips.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg torkad svamp i vatten ca 15 minuter.
  2. Koka risoni i vatten ca 9 minuter.
  3. Låt svampen rinna av. Blanda ner den och koppsoppa med svampsmak i risonin. Låt koka ytterligare ett par minuter. Krydda ev med svartpeppar. Toppa gärna med vildmarkschips.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i soppan.
Gör glutenfri: ersätt risoni med quinoa, ris, majs eller bönor. Välj lämplig soppa.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj soppa utan mjölkprodukt eller använd buljongtärning.

Tips

Packa med en bit parmesan och riv ner mot slutet i risoniotton för extra krämig utelyx.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 30 g torkad svamp
  • 5 dl risoni
  • 1 1/2 l liter vatten
  • 2 påsar koppsoppa med svamp
  • svartpeppar
  • vildmarkschips
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?