Senapsgrillade kycklingklubbor med sparrisrisoni
![Senapsgrillade kycklingklubbor med sparrisrisoni](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_36363/cf_259/senapsgrillade_kycklingklubbor_med_sparrisrisoni.jpg)
Recept på knapriga och kryddiga senapsgrillade kycklingklubbor med läcker sparrisrisoni. Du blandar risoni, sparris och fänkål och serverar till kycklingen. Gör även en syrlig sås av citron och gräddfil och servera till kycklingklubborna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011
![Senapsgrillade kycklingklubbor med sparrisrisoni](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_36363/cf_259/senapsgrillade_kycklingklubbor_med_sparrisrisoni.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
2 msk dijonsenap
1 msk honung
1 tsk salt
2 krm peppar
Sparrisrisoni
250 g grön sparris
3 dl risoni
1 fänkål
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
3/4 tsk salt
2 krm peppar
Citrongräddfil
rivet skal av 1/2 citron
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 dl gräddfil
1 krm salt
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3288 KJ / 704 kCal
Fett32 g
Kolhydrater50 g
Protein53.5 g
Kommentarer