Senapsgrillade kycklingklubbor med sparrisrisoni | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Senapsgrillade kycklingklubbor med sparrisrisoni

Recept på knapriga och kryddiga senapsgrillade kycklingklubbor med läcker sparrisrisoni. Du blandar risoni, sparris och fänkål och serverar till kycklingen. Gör även en syrlig sås av citron och gräddfil och servera till kycklingklubborna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda runtom med salt och peppar. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter. Blanda senap och honung och pensla på kycklingen när ca 10 minuter av tillagningstiden återstår. Täck ev med folie mot slutet. Klubborna kan även grillas.
  3. Risoni: Bryt av och släng nedre delen på sparrisen. Skär resten i mindre bitar. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Lägg i sparrisbitarna när ca 2 minuter av koktiden återstår. Häll av och låt svalna något.
  4. Ansa och finstrimla fänkålen. Blanda fänkålen med olja och vinäger i en stor skål. Tillsätt risoni och sparris. Krydda med salt och peppar.
  5. Gräddfil: Riv skalet av citronen och pressa ut juicen. Blanda med gräddfil och salt.
  6. Servera kycklingen med risonisalladen och en klick citrongräddfil.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Sparrisrisoni
  • 250 g grön sparris
  • 3 dl risoni
  • 1 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar
Citrongräddfil
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3288 kJ / 704 kCal