Tomat- och timjanrisoni med kyckling och parmesan
En enkel, snabblagad och fantastisk god pastarätt som kan avnjutas när som helst i veckan! De saftiga kycklingfiléerna delas på hälften, kryddas och steks i lite olivolja. Till kycklingen serveras kokt risoni i buljong blandat med körsbärstomater, hackad timjan, strimlade sockerärter och grana padano flarn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015
Ingredienser
2 portioner
Risoni
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 burk körsbärstomater
1 dl risoni
1/2 tsk timjan
salt och peppar
1/2 ask sockerärtor
1/2 förp grana padano flarn
Kycklingfilé
2 kycklingfiléer
1 tsk olivolja
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2329 KJ / 558 kCal
Fett13 g
Salt2.53 g
Kolhydrater56 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer