Krämig kycklingpasta tomat och ruccola
Gör dig beredd på att häpnas över den försvinnande korta tiden du behöver lägga på kvällens middag! Till den stekta kycklingen serveras en krämig pasta, där crème fraiche, smaksatt med fetaost och soltorkade tomater, står för såsigheten. Ihop med pepprig ruccola blir denna rätt även mycket smakrik!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna radiatori)
2 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk smör
salt
peppar
2 dl crème fraiche fetaost och soltorkade tomater
180 g pärltomater eller orangea tomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 618 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer