UNDER 30 MIN | Medel

Krämig kycklingpasta tomat och ruccola

Gör dig beredd på att häpnas över den försvinnande korta tiden du behöver lägga på kvällens middag! Till den stekta kycklingen serveras en krämig pasta, där crème fraiche, smaksatt med fetaost och soltorkade tomater, står för såsigheten. Ihop med pepprig ruccola blir denna rätt även mycket smakrik!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll av pastan i ett durkslag och sätt tillbaka kastrullen på plattan igen.
  4. Koka upp crème fraichen och vänd i pastan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan till kycklingen, tomaterna och ruccolan.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna radiatori)
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 1/2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche fetaost och soltorkade tomater
  • 180 g pärltomater eller orangea tomater
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2577 kJ / 618 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept