Ris med svamp, spenat och dill

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Ris med svamp, spenat och dill

Ris, shiitakesvamp, spenat och dill som kombineras med smaken från fräsch apelsin och umami från soja utgör denna härliga risrätt som andas höst. Toppa med rostad mandel för extra nötighet och krisp! 

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Ris med svamp, spenat och dill

Ingredienser

4 portioner
3 dl  basmatiris
1/2   apelsin (1 msk skal och 1/2 dl saft, för 4 port)
1   riven vitlöksklyfta
2 msk  japansk soja
1/2 tsk  chiliflakes
150 g  shiitakesvamp
2   gula lökar
2 msk  neutral olja
1 msk  smör
65 g  färsk bladspenat
2 msk  olivolja
1 dl  plockad dill (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
1 dl  hackad rostad mandel (saltade eller naturella se tips)
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2157 KJ / 516 kCal
Fett26 g
Salt2.2 g
Kolhydrater56 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ricotta- & shiitake-entré
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt ris med purjo och svamp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lumaconi med shiitake och bacon
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamppasta med chorizo
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga