Ricotta- & shiitake-entré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ricotta- & shiitake-entré

Starta din middagsbjudning med att bjuda på den här förträffliga entrén. På färska skivor av baguette placerar du en briljant röra av krämig ricotta, grann basilika, lyxig parmesan och olivolja och toppar röran med smörstekt shiitake.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ricottaröra: Hacka basilikan fint. Riv parmesanosten fint.
  2. Blanda basilika, parmesan, ricotta, olivolja, salt och peppar.
  3. Shiitake: Skär shiitake i skivor och stek i smör. Krydda med salt och peppar, låt svalna.
  4. Skär baguette i 1 1/2 cm breda skivor. Lägg en klick ricottaröra på varje bröd. Fördela svampen på röran. Garnera med basilikablad.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 6
Ricottaröra
  • 1 kruka basilika (spara lite till garnering)
  • 50 g parmesanost
  • 1 burk ricottaost (à 250 g)
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Shiitake
  • 200 g shiitakesvamp
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 baguette
Lägg till i inköpslistan