Ricotta- & shiitake-entré

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Ricotta- & shiitake-entré

Starta din middagsbjudning med att bjuda på den här förträffliga entrén. På färska skivor av baguette placerar du en briljant röra av krämig ricotta, grann basilika, lyxig parmesan och olivolja och toppar röran med smörstekt shiitake.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009

Ricotta- & shiitake-entré

Ingredienser

6 portioner

Ricottaröra

1   kruka basilika (spara lite till garnering)
50 g  parmesan
1   burk ricottaost (à 250 g)
4 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  peppar

Shiitake

200 g  shiitakesvamp
1 msk  smör
1 1/2 krm  salt
1 krm  peppar
1   baguette

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Jag lättrostade baguettskivorna. Blev jättebra.

Susanne

2010-11-03

Testa liknande recept

Svamppaj med spenat
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinibiffar med ricotta
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade rotfrukter med broccoli och shiitake
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga