Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Lumaconi med shiitake och bacon

En enkel och god pastarätt med stekt bacon, stekt svamp och körsbärstomater. Färsk babyspenat till pastan är både näringsrikt och fräscht. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Ansa och dela svampen. Skär baconet i bitar.
  3. Stek baconet i en stekpanna och låt det rinna av.
  4. Stek svampen och löken i olivoljan. Häll på körsbärstomaterna och vattnet, låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner baconet och låt det bli varmt.
  5. Blanda pastan med såsen och spenaten och servera.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 1 rödlök
  • ca 150 g shiitakesvamp
  • 2 förp karré bacon (à 140 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2236 kJ / 535 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer