Lumaconi med shiitake och bacon
En enkel och god pastarätt med stekt bacon, stekt svamp och körsbärstomater. Färsk babyspenat till pastan är både näringsrikt och fräscht. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
ca 150 g shiitakesvamp
2 förp karré bacon (à 140 g)
1 tsk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
salt och peppar
65 g babyspenat
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2236 KJ / 535 kCal
Fett25.4 g
Kolhydrater54.7 g
Protein19.1 g
Kommentarer