Ramensoppa med shiitake och ägg
Värmande god ramen med fin smak av svamp och krispighet från vattenkastanjer och sockerärtor. Servera ramensoppan med nudlar och kokta ägg.
Ingredienser
2 portioner
2 ägg
75 g shiitakesvamp eller champinjoner
1 msk olja
1 förp buljong (gärna ramen, à 400 g)
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
1/2 förp färska sockerärtor (à 150 g)
1 förp färska nudlar (gärna udon, à 250 g)
Till servering
färsk koriander
sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och nudlarna.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: utseslut ägg.
Gör så här
Tips
Byt ut svampen mot tofu. Smaksätt gärna buljongen med 1 msk färsk riven ingefära (för 2 port).
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag blandade grönsaksbuljong och svampbuljong, hottade till den med lite chilipasta och lime. Sedan petade jag i salladslök i skivor och kryddade på med sesamolja vid serveringen. Det blev gott!
Åsa
2021-09-23