Ramensoppa med shiitake och ägg

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Ramensoppa med shiitake och ägg

Värmande god ramen med fin smak av svamp och krispighet från vattenkastanjer och sockerärtor. Servera ramensoppan med nudlar och kokta ägg.

Ramensoppa med shiitake och ägg

Ingredienser

2 portioner
2   ägg
75 g  shiitakesvamp eller champinjoner
1 msk  olja
1   förp buljong (gärna ramen, à 400 g)
1   förp vattenkastanjer (à 227 g)
1/2   förp färska sockerärtor (à 150 g)
1   förp färska nudlar (gärna udon, à 250 g)

Till servering

färsk koriander
sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och nudlarna.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: utseslut ägg.

Gör så här

Tips

Byt ut svampen mot tofu. Smaksätt gärna buljongen med 1 msk färsk riven ingefära (för 2 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Jag blandade grönsaksbuljong och svampbuljong, hottade till den med lite chilipasta och lime. Sedan petade jag i salladslök i skivor och kryddade på med sesamolja vid serveringen. Det blev gott!

Åsa

2021-09-23

Testa liknande recept

Älgramen med shiitakesvamp
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röd curry med räkor
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Japansk fondue
Betyg 3.1 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger
Betyg 2.8 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga