Ramensoppa med shiitake och ägg

0
1
Ramensoppa med shiitake och ägg

Värmande god ramen med fin smak av svamp och krispighet från vattenkastanjer och sockerärtor. Servera ramensoppan med nudlar och kokta ägg.

Skriv ut
Ramensoppa med shiitake och ägg

Ingredienser

2 portioner
2
ägg
75 g
shiitakesvamp eller champinjoner
1 msk
olja
1
förp buljong (gärna ramen, à 400 g)
1
förp vattenkastanjer (à 227 g)
1/2
förp färska sockerärtor (à 150 g)
1
förp färska nudlar (gärna udon, à 250 g)

Till servering

färsk koriander
sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och nudlarna.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: utseslut ägg.

Gör så här

Tips

Byt ut svampen mot tofu. Smaksätt gärna buljongen med 1 msk färsk riven ingefära (för 2 port).

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentar

Åsa

2021-09-23

Jag blandade grönsaksbuljong och svampbuljong, hottade till den med lite chilipasta och lime. Sedan petade jag i salladslök i skivor och kryddade på med sesamolja vid serveringen. Det blev gott!

Testa liknande recept