Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt ris med purjo och svamp

Du kan lätt få ris att bli lite roligare genom att steka det med tillsammans med purjolök och svamp. Servera det stekta riset tillsammans med fisk eller kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Häll över riset på ett fat och låt svalna något.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Dela svampen i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med olja. Fräs purjolök och svamp i 3-4 minuter. Blanda ner riset och persiljan. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisk eller kött, gärna med en grönsallad till.

I näringsberäkningen ingår stekt lax och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 liten purjolök
  • 150 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2502 kJ / 598 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden