Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmad torskrygg med honungsmorötter- Noshi

Som en liten sushibit fast på svenska. Använd pinfärsk torsk eller fryst ryggfilé som fått tina långsamt i kylen. Torsken rimmas sedan i en blandning av salt, socker, citron och ingefära. Lägg på en bit bröd och toppa med citruskokta morötter och wasabi. Noshin är klar att njuta!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Torka fisken med hushållspapper och gnid in den med salt, socker, citronskal och ingefära. Låt rimma i en övertäckt skål 6 timmar. Vänd den en eller ett par gånger.
  2. Skala och skär morötterna i stavar.
  3. Morötter: Blanda apelsinjuice, citronjuice, rivet citronskal och honung i en vid kastrull eller traktörpanna stor nog att rymma morötterna i ett lager. Vätskan behöver inte täcka morötterna helt. Smaka av med salt och peppar. Koka upp.
  4. Tillsätt morötterna och låt småkoka under lock tills de är lagom mjuka, 4–6 minuter. Skaka pannan då och då.
  5. Ta upp morötterna med hålslev och reducera vätskan till en sirapsliknande konsistens. Lägg morötterna i en skål och slå vätskan över. Ställ kallt fram till servering.
  6. Vid servering: Ta fram morötterna och låt dem bli rumsvarma.
  7. Fräs brödsmulorna i lite smör så de blir knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.
  8. Skölj fisken hastigt i iskallt vatten, torka lätt med hushållspapper och skär i smala bitar. Stryk ett mycket tunt lager wasabi på dem.
  9. Bryt knäcket i bitar. Lägg basilika ovanpå. Avsluta med morot och fisk. Skeda lite av morotsspadet över och toppa med brödsmulorna.

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 400 g torskryggfilé (fryst, tinad)
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 tsk färskriven ingefära
Morötter
  • 2 morötter
  • juice från 1 apelsin
  • juice och rivet skal från 1 citron
  • 3 msk honung
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 1 tsk wasabi (tub)
  • ca 12 knäckebitar (delikatessknäcke)
  • basilika eller shisoblad (japansk basilika)
  • ca 4 msk smulat rågbröd
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 824 kJ / 197 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept