Rimmad torskrygg med honungsmorötter- Noshi

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Rimmad torskrygg med honungsmorötter- Noshi

Som en liten sushibit fast på svenska. Använd pinfärsk torsk eller fryst ryggfilé som fått tina långsamt i kylen. Torsken rimmas sedan i en blandning av salt, socker, citron och ingefära. Lägg på en bit bröd och toppa med citruskokta morötter och wasabi. Noshin är klar att njuta!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Rimmad torskrygg med honungsmorötter- Noshi

Ingredienser

6 portioner
ca 400 g  torskryggfilé (fryst, tinad)
2 msk  salt
2 msk  socker
finrivet skal av 1   citron
1 tsk  färskriven ingefära

Morötter

1 - 2   morötter
juice från 1   apelsin
juice och rivet skal från 1   citron
3 msk  honung
salt
peppar

Till servering

1 tsk  wasabi (tub)
ca 12   knäckebitar (delikatessknäcke)
basilika eller shisoblad (japansk basilika)
ca 4 msk  smulat rågbröd
1 msk  smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi824 KJ / 197 kCal
Fett3 g
Salt5.24 g
Kolhydrater27 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskrygg med brynt smör-vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grov tartar på vånölax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga