Grov tartar på vånölax

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Grov tartar på vånölax

Ett lyxigt och spännande recept på grov tartar på vånölax som kan serveras som exempelvis förrätt. Du gör det av bland annat laxfilé, gräddfil, gurka, äpple, majonnäs, dijonsenap och honung. Garnera härligheten med gräslök, dill och rom!

Grov tartar på vånölax

Ingredienser

4 portioner
1 l  vatten
2 msk  salt
600 g  färsk laxfilé (skinn och benfri)
3 dl  gräddfil
200 g  gurka
100 g  grönt, syrligt äpple
1 dl  majonnäs
riven pepparrot på tub
salt
nymald svartpeppar

Senapsdressing

1 msk  dijonsenap
1 msk  vatten
flytande honung

Garnering

1   litet knippe fint skuren gräslök
dill
4 tsk  forellrom

Till servering

rågbröd av surdeg
nymald svartpeppar
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pepparrot- och forellromspotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äggstanning med forellrom och pepparrot
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftskagentoast
Betyg 2.6 av 5.
102 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rimlag med citron
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot
Betyg 4 av 5.
200 personer har röstat
Över 60 min att tillaga