Grov tartar på vånölax

Ett lyxigt och spännande recept på grov tartar på vånölax som kan serveras som exempelvis förrätt. Du gör det av bland annat laxfilé, gräddfil, gurka, äpple, majonnäs, dijonsenap och honung. Garnera härligheten med gräslök, dill och rom!

Ingredienser
4 portioner
1 l vatten
2 msk salt
600 g färsk laxfilé (skinn och benfri)
3 dl gräddfil
200 g gurka
100 g grönt, syrligt äpple
1 dl majonnäs
riven pepparrot på tub
salt
nymald svartpeppar
Senapsdressing
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
flytande honung
Garnering
1 litet knippe fint skuren gräslök
dill
4 tsk forellrom
Till servering
rågbröd av surdeg
nymald svartpeppar
flingsalt
Gör så här
Tips
Nykokt färskpotatis är gott som tillbehör och om man vill göra anrättningen matigare!
1. Tvätta och koka potatisen med salt och ett par krondillskronor.
2. Häll av kokvattnet, plocka upp krondillen.
3. Servera nykokt potatis i skål, toppa med rikligt med färsk dill.
1. Tvätta och koka potatisen med salt och ett par krondillskronor.
2. Häll av kokvattnet, plocka upp krondillen.
3. Servera nykokt potatis i skål, toppa med rikligt med färsk dill.
Har du lagat receptet?
Kommentarer