Grov tartar på vånölax

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grov tartar på vånölax

Ett lyxigt och spännande recept på grov tartar på vånölax som kan serveras som exempelvis förrätt. Du gör det av bland annat laxfilé, gräddfil, gurka, äpple, majonnäs, dijonsenap och honung. Garnera härligheten med gräslök, dill och rom!

Grov tartar på vånölax

Ingredienser

4 portioner
1 l vatten
2 msk salt
600 g färsk laxfilé (skinn och benfri)
3 dl gräddfil
200 g gurka
100 g grönt, syrligt äpple
1 dl majonnäs
riven pepparrot på tub
salt
nymald svartpeppar

Senapsdressing

1 msk dijonsenap
1 msk vatten
flytande honung

Garnering

1 litet knippe fint skuren gräslök
dill
4 tsk forellrom

Till servering

rågbröd av surdeg
nymald svartpeppar
flingsalt

Gör så här

12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi
Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pocherad torskrygg med rostad jordärtskocka, parmesancrème, äpple och forellrom
Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Pepparrot- och forellromspotatis
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Råraka med kallrökt lax och forellrom
Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré
Betyg 3.8 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad