Laxtärningar med wasabi & sesam | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxtärningar med wasabi & sesam

Laxtärningar med wasabi och sesam är ett fräscht tillbehör på festen, som tilltugg eller på buffén. Gravad eller lättrimmad lax som smaksätts med wasabi- och sesamekrydda just innan servering ger dig rätten med lite extra sting i.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 3-5 dagar före festen: Grava eller lättrimma laxen, enligt recepten Rimmad lax eller Gravad lax.
  2. Dagen före festen: Skär loss laxen från skinnet. Skär laxen i ca 2 cm stora tärningar.
  3. Strax före servering: Lägg laxtärningarna på ett fat. Strö över wasabi och sesame-kryddan.
  4. Servera: Ställ laxtärningarna i rader på serveringsfat. Garnera ev med ärtskott.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Hittar du inte wasabi & sesamekryddan så doppa ena sidan av laxbitarna i ett fat med sweet chilisås och sedan i sesamfrön.

Vegetariskt alternativ
Laxtärningarna kan ersättas med 2 paket marinerad tofu à 300 g (för 10 bufféportioner). Följ sedan receptet.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 750 g gravad lax eller lättrimmad lax i bit (se länk under steg 1)
  • 1 dl wasabi och sesame-krydda
Lägg till i inköpslistan