Laxtärningar med wasabi & sesam

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Laxtärningar med wasabi & sesam

Laxtärningar med wasabi och sesam är ett fräscht tillbehör på festen, som tilltugg eller på buffén. Gravad eller lättrimmad lax som smaksätts med wasabi- och sesamekrydda just innan servering ger dig rätten med lite extra sting i.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Laxtärningar med wasabi & sesam

Ingredienser

10 portioner
750 g  gravad lax eller lättrimmad lax i bit (se länk under steg 1)
1 dl  wasabi och sesame-krydda

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Hittar du inte wasabi & sesamekryddan så doppa ena sidan av laxbitarna i ett fat med sweet chilisås och sedan i sesamfrön.

Vegetariskt alternativ
Laxtärningarna kan ersättas med 2 paket marinerad tofu à 300 g (för 10 bufféportioner). Följ sedan receptet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

En succé på buffebordet!! Gjorde en variant med endast sesamfrö, för de som är känsliga för det lite starka

Maria

2012-08-12

Är för mig mera god när jag gravar lax utan dill. Sesamfrön o chilsås ger bätre smak då.

Antje

2004-03-23

Testa liknande recept

Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs
Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön
Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Adventspeppisar
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ingefärsgravad lax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad torskrygg med honungsmorötter- Noshi
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxsnurror med ruccola, wasabi och sesam
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga